Meteen naar de inhoud
Home » Deze 61-jarige Engelsman werkte 20 jaar lang in zijn achtertuin – en creërde een magisch, tropisch paradijs

Deze 61-jarige Engelsman werkte 20 jaar lang in zijn achtertuin – en creërde een magisch, tropisch paradijs

  • door

Het Engelse klimaat staat niet bekend als het meest aangename ter wereld… Als je aan het Engelse weer denkt denk je al gauw aan wolken en regen, en niet zozeer aan tropische temperaturen! Britse tuinen staan ​​bekend om hun harmonie, hun rozen en hortensia’s, maar deze Engelsman, Nick Wilson, droomde van een ander soort groen.

De 61-jarige inwoner van Leeds hield altijd al van grote tropische planten. In de jaren ’90 woonde hij in Cornwall en raakte hij enorm onder de indruk van dit soort planten. Acht jaar later besloot hij om een wel heel bijzondere tuin te creëren. In het filmpje hieronder ontdek je dat het meer een jungle is dan een traditionele Engelse tuin.

Hij noemt zijn creatie The Greenery, en het is gelegen in zijn achtertuin, en heeft hem 20 jaar geduurd en bijna £15.000 gekost. Hij heeft enorme, vrij zeldzame planten geplant, om een soort regenwoud na te bootsen. De tuin is absoluut geweldig en heeft talloze geheimen, zoals vijvers of een houten dek.

Deze man, die nu grootvader is, opende zijn schat van een tuin 6 jaar lang voor het publiek, en alle opbrengsten gingen naar goede doelen, waaronder goede doelen die geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Alle bezoekers, zo ook zijn kleinzoon, zijn gek op het ontdekken van deze indrukwekkende jungle, verborgen achter een volkomen normaal huis. Gezien het lokale klimaat moet Nick de planten goed beschermen tijdens de winter, maar zijn zomers besteedt hij in een droomwereld, comfortabel op zijn terras.

Zijn harde werk tijdens deze 20 jaar heeft absoluut zijn vruchten afgeworpen als je ziet hoe bijzonder de tuin is. Deze man heeft echt een groene duim en is enorm gepassioneerd. Wat zou het geweldig zijn om deze verborgen jungle te verkennen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.