Meteen naar de inhoud
Home » De 64-jarige weet niet wat er in haar schouder groeit. Maar als haar kat zich erg ongewoon begint te gedragen, gaat er een lichtje branden!

De 64-jarige weet niet wat er in haar schouder groeit. Maar als haar kat zich erg ongewoon begint te gedragen, gaat er een lichtje branden!

  • door

Tom is een kleine, zwart-wit gevlekte straatkater. Als kitten stond hij op een dag in de gietende regen voor de deur van Sue McKenzie. Haar man wilde het dier niet binnenlaten. Sue kan het niet langer aanzien en ze gaf hem een stukje vlees. Sinds die dag woont Tom al 20 jaar bij haar en ze zal die dag eeuwig dankbaar zijn!

Sue is helemaal verknocht aan zelfstandig karakter van Tom. Slechts zelden zoekt Tom het contact met andere mensen en hij is eigenlijk best een schuchtere kat. Maar op een dag verandert het gedrag van Tom compleet.

Op een dag klimt hij plotseling op zijn 64-jarige baasje. En dat doet hij alleen als Sue gaat zitten. De kater springt op haar en zet zijn pootjes telkens op de rechterschouder van de vrouw, waarbij hij luid begint te miauwen.

Sue maakt zich zorgen om haar vriend en brengt hem na twee weken naar de dierenarts. Maar die kan niets opsporen. Ze gaat terug naar huis en zijn gedrag houdt aan.

Dan gaat er een lampje branden. Misschien wil Tom haar iets duidelijk maken? Ze voelt aan haar schouder. En ze voelt een verandering. Ze gaat naar haar huisarts die haar prompt naar het ziekenhuis doorverwijst. Daar stellen de artsen een kankergezwel vast.

Ze wordt geopereerd en moet chemo ondergaan. Een jaar later kunnen de artsen haar het heugelijke nieuws meedelen: de kanker is verdwenen! “Ik moet Tom bedanken” vertelt Sue “ondertussen is hij opnieuw de rust zelve.”

Huisdieren zijn echt de wereld voor hun baasjes. Maar wie had gedacht dat een kat iemands leven op die manier kon redden?

DEEL dit wonderbaarlijke verhaal met je vrienden op Facebook!

Foto’s: Heftig.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.