Meteen naar de inhoud
Home » 7 verrassende manieren om ordinaire mosterd op je lichaam te gebruiken.

7 verrassende manieren om ordinaire mosterd op je lichaam te gebruiken.

  • door

Bij mosterd denken de meeste mensen meteen aan lekkere worstjes of een broodje. Men kan er echter zoveel meer mee doen, want de ingrediënten zijn veel meer dan alleen maar een lekkere saus. Je kunt mosterd zowel voor je gezondheid als in het huishouden gebruiken. Volg de aanwijzingen hieronder en je zult versteld staan van de veelzijdigheid van mosterd. Je zult mosterd vast met heel andere ogen gaan bekijken!

Ontspant de spieren

Heb je last van pijnlijke spierkrampen? Gebruik mosterd om je definitief van de pijn te verlossen! Als grote spiergroepen, zoals op de rug en de benen getroffen zijn, neem dan een bad met mosterd. Meng twee eetlepels mosterd met twee eetlepels Epsom zout en giet het mengsel bij je warm badwater. Mosterd verhoogt de effectiviteit van de zouten en bevrijd je zo eenvoudig van spierkrampen. Om de pijn te verzachten op kleinere plaatsen kan je zelf een pijnstillende zalf maken. Mix een beetje mosterdzaad met twee delen bloem. Voeg een beetje water toe totdat een romige zalf ontstaat. Breng het aan op de getroffen zones en breng een verband aan. Laat het gedurende 20 tot 30 minuten intrekken en ontspan tot de pijn afneemt.

Versoepel je huid

Mosterd is een uitstekend ingrediënt voor een gezichtsmasker. De vitamine E, antioxidanten en ontstekingsremmende werkingsstoffen doen de huid herleven. Verdeel eenvoudig een dun laagje mosterd op het gezicht en laat het een kwartier intrekken. Wees wel voorzichtig rond de ogen! Daarna was je het goedje met lauw water af en je huid straalt als nooit tevoren!

Tegen krampen

Vooral tijdens lange reizen of uitgebreide wandelingen moet je altijd een beetje mosterd bij de hand hebben. Als je krampen voelt opkomen, neem je een eetlepel mosterd en smeert het over het getroffen gebied. De kramp zal verdwijnen als sneeuw voor de zon!

 

Als conditioner

Mosterd is een echt wondermiddel voor je haren. Nadat je je haar met shampoo hebt gewassen, neem je een handjevol mosterd en smeert het ook door je haar. Laat het zo lang mogelijk intrekken – aanbevolen wordt zelfs acht uur – en spoel het daarna uit. Het beste effect bereik je wanneer je een badmuts draagt.

Bij lichte brandwonden en verbrandingen

Als je je verbrand hebt tijdens het koken of aan een kaars, laat je eerst koud water over de brandwonde lopen. Daarna smeer je de verbrande huid in met mosterd. Dat verhindert de vorming van blazen en zweren en werkt onmiddellijk pijnstillend.

Bij nekpijn en keelpijn

Ook om nekpijn te verzachten, zou je mosterd moeten proberen. Meng een eetlepel mosterdzaad met zout en een halve citroen: een eetlepel zout, een eetlepel honing en kook de ingrediënten samen met 300 ml water. Laat de vloeistof vervolgens afkoelen. Gorgel deze  spoeling grondig in je keel en mond. Hierdoor gaat er meteen een ontspannend gevoel door je keel en je nek.

Tegen verkoudheden

Mosterd kan helpen bij lichte verkoudheden. Neem een handje mosterd en smeer het over je borst. Leg vervolgens een heet washandje op je borst en de dampen die vrijkomen zorgen voor onmiddellijke verlichting.

Dit zijn werkelijk fascinerende eigenschappen!

DEEL deze wonderbaarlijke effecten van mosterd met iedereen die je kent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.