Meteen naar de inhoud
Home » Deze 72-jarige woonde in een vervallen krot, tot deze helden doen wat de staat niet kon

Deze 72-jarige woonde in een vervallen krot, tot deze helden doen wat de staat niet kon

  • door

In de Roemeense hoofdstad Boekarest stond een krot die ooit een huis kon worden genoemd.

Je zou denken dat niemand met zijn volle verstand vrijwillig zou willen blijven wonen in dit soort hol. Maar toch had dit krot een inwoner, de 72-jarige Ion Negrilă.

Ion woonde al decennia lang in hetzelfde huis. In 2006 werd zijn huis echter getroffen door een huisbrand, maar Ion weigerde de hulp van de staat om zich ergens anders te vestigen. Het huis begon echter wel te vervallen, en al snel begonnen mensen afval op de boerderij van Ion te dumpen. Zo schrijft het Roemeense Puterea.

Het eigendom van Ion begon meer en meer op een vuilnisbelt te lijken, en omdat zijn papieren voor zijn pensioen in de brand waren opgegaan, had hij ook geen recht op een pensioen. Hij ging gekleed in lompen, en leefde meer en meer geïsoleerd van de buitenwereld.

De mensen in de omgeving van Ion begonnen zich bezorgd te maken over zijn situatie en ze vroegen daarom aan de regering om hem te helpen om zijn leven terug op de rails te krijgen. Maar Ion weigerde alle hulp, waarschijnlijk omdat hij te trots was om de hulp te ontvangen die hij zo hard nodig had.

Ion werd al snel een hot topic in de media, en het duurde niet lang voordat zijn verhaal werd gedeeld op Facebook. Toen beslisten twee jonge mannen om de oude man onmiddellijk te gaan helpen.

De twee mannen gaven meer kracht aan hun plan en verzamelden 1.000 euro door enkele kleine bijbaantjes aan te nemen. Ze wisten echter wel dat het geld niet genoeg zou zijn om een nieuw huis te kopen voor Ion, dus besloten ze het huis die hij al had te herstellen. En dit was not niet alles, ze gaven hem ook een nieuwe koelkast gevuld met vers eten.

Ion had tot toen alle staatssteun geweigerd, maar hij kon niet weerstaan aan de hulp die deze twee koppige mannen aanboden. Wanneer Ion zijn nieuwe huis zag kon hij niets anders doen dan glimlachen. Hij kon gewoonweg niet geloven dat vreemden zo’n mooie daad konden verrichten.

Bekijk het resultaat van het werk van deze twee ongelooflijke mannen in de video hieronder. Ze slaagden erin te doen wat de staat niet kon – Ion de hulp laten aanvaarden die hij zo hard nodig had!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.