Meteen naar de inhoud
Home » 8-jarige jongen met een zeldzame aandoening, werd langzaam maar zeker van ‘steen’. Maar wacht totdat je hem nu ziet

8-jarige jongen met een zeldzame aandoening, werd langzaam maar zeker van ‘steen’. Maar wacht totdat je hem nu ziet

  • door

Mehdi Hassan heeft geen eenvoudig leven gehad. De achtjarige jongen uit Bangladesh lijdt aan Epidermolytische Hyperkeratosis, een uiterst zeldzame aandoening die de huid aantast. Deze ziekte verandert de huid, bij gebreke aan een beter woord, in steen. De aangetaste zone wordt extreem hard en ziet en voelt erg onaangenaam. Maar dat is nog niet alles. Hassan kan niets aanraken zonder een zware, stekende pijn te voelen.

Omdat hij niet naar school kon gaan werd Hassan in zijn dorp een kluizenaar. Zijn moeder hield hem thuis om hem te beschermen tegen de spot van de dorpelingen. Jahanara Begum, de moeder van Hassan, legde uit: “Kinderen pestten hem. Mensen vonden hem vies en minderwaardig omwille van zijn ziekte.”

Hartverscheurend genoeg liet zelfs zijn eigen oma hem vallen. Het leek erop dat Hassan gedoemd was tot een leven vol pijn en emotionele martelingen. Gelukkig kwamen er enkele goedaardige mensen tussenbeide om zijn situatie om te keren. Het begon allemaal toen de kleine Hassan beroemd werd.

Hassan werd wereldwijd bekend nadat zijn verhaal viraal ging op de sociale media. En nu gaat hij viraal om een veel betere reden.

De toestand van Hassen is veel minder erg nu. Dankzij de hulp van het Dhaka Medical College krijgt hij eindelijk de behandeling die hij nodig heeft.

De behandeling, die betaald werd door lokale liefdadigheidsinstellingen, heeft ertoe geleid dat Hassan zijn handen terug kan gebruiken. Hij kan eindelijk met zijn speelgoed spelen en met zijn handen eten.

Verwacht wordt dat de behandeling, die minstens nog vier jaar zal duren, zal blijven aanslaan en voor verbetering zal blijven zorgen. We hopen dat Hassan helemaal herstelt en snel een normaal leven zal kunnen leiden.

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Lees ook:Deze vier kerels waren uit op een vechtpartijtje, maar leerden op de harde manier dat ze de verkeerde hadden uitgekozen.

Bron: www.liftable.com ; Afbeeldingen: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.