Meteen naar de inhoud
Home » 9 dingen, die je moeder geheim hield voor je. Ze zullen je aan het huilen maken

9 dingen, die je moeder geheim hield voor je. Ze zullen je aan het huilen maken

  • door
NBC

Ze brengen ons ter wereld en vanaf dat moment is hun enige wens en verlangen dat het goed met ons gaat. Of we genoeg eten, warm genoeg aangekleed zijn en gezond blijven, en of onze kamer en later ons eigen huis altijd netjes opgeruimd is.

Onze moeders zijn er altijd voor ons en vaak beschouwen we het als vanzelfsprekend dat ze zelf geen andere interesses hebben. We vergeten wel eens dat onze moeder ook een mens is met een eigen leven en eigen wensen. Daarom wordt het eens tijd aandacht te besteden aan de geheime verlangens die moeders wel eens koesteren.

 

1 – Jij bent de reden waarom ze zoveel huilde

Ze huilde van vreugde toen ze vernam dat ze zwanger van je was. Ze weende van geluk als ze je eindelijk in haar armen kon houden. Ze huilde uit bezorgdheid wanneer het even niet goed met je ging. En van trots bij je eerste pasje en bij alle mijlpalen die je in het leven bereikte.

2 – Ook zij wil het laatste stukje van de taart

Maar natuurlijk laat ze dat belangeloos aan jou over. Uit pure liefde staat ze het aan jou af. Dat geldt niet alleen voor taart, maar voor nog zoveel meer in het leven.

3 – Ze maakte zich constant zorgen om jou

Al voor de geboorte maakte ze zich zorgen om jou. Of je nu ziek bent of liefdesverdriet hebt, je moeder is er altijd voor jou.

4 – Ze heeft pijn.

Jouw geboorte was de zwaarste pijn die een mens kan voelen. En de 9 maanden voordien waren ook niet eenvoudig. Je hebt haar dan nog eens gebeten tijdens de borstvoeding of aan haar haren getrokken. Maar met een lach van jou was die pijn snel vergeten.

5 – Ze is niet perfect

Wellicht werkt haar bezorgdheid je soms op de zenuwen. Wellicht doet ze niet alles zoals jij dat graag zou zien. Maar ze geeft het beste van zichzelf en ze is zelf haar eigen meest scherpe criticus.

6 – Ze houdt ervan om naar je te kijken

Het is moeilijk om haar blik van je af te wenden. Als je na een slapeloze nacht eindelijk ingedut bent en wanneer je ’s morgens met een glimlach weer wakker wordt.

7 – Als jij huilde stortte haar wereld in

Elke traan is voor haar een dolk in het hart. En dan is er niets belangrijker dan jou te troosten en je weer gelukkig te maken.

8 – Jou loslaten is een marteling

Ze weet van bij aanvang dat je stap voor stap een eigen leven zult gaan leiden. En elke stap is moeilijk voor je mama, of het nu gaat om je eerste liefde of je eerste eigen appartement. Wat voor een eeuwigheid lijkt, is voor haar zo vervlogen. Daarom is het ook zo moeilijk.

9 – Ze zou het opnieuw doen

Ondanks alle pijn en ontberingen was de liefde en de blijdschap voor jou altijd groter en belangrijker. Daarom zou ze het zo opnieuw doen. Omdat ze zielsveel van je houdt.

 

De volgende keer dat je je moeder ziet of hoort, zeg haar dan alsjeblieft dat je van haar houdt. Dat zal haar hart gegarandeerd sneller doen slaan. Het is belangrijk dat we af en toe eens stilstaan bij wat onze moeders allemaal voor ons doen, en niet alleen op Moederdag.

DEEL dit bericht met je mama om haar te bedanken en te zeggen dat je van haar houdt!

Stewardess wordt gedwongen het slechte nieuws te vertellen. Het snelle denken van de piloot maakt hem een held!

Bron: Heftig.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.