Meteen naar de inhoud
Home » Aan Alle Moeders Die Er Doorheen Zitten: Je Bent Goed Zoals Je Bent

Aan Alle Moeders Die Er Doorheen Zitten: Je Bent Goed Zoals Je Bent

  • door

Moeder zijn is een ervaring waarmee je het vrouw zijn in al zijn compleetheid kan beleven, maar vanuit het dagelijkse leven bekeken is het een opgave die momenten van tevredenheid en groot geluk kent, maar momenten van stress vermoeidheid en leeg zijn met zich meebrengt. Het is een uitdaging die, voor zover mannen begripvol kunnen zijn en steun kunnen bieden, iets dat door vrouwen moet worden gedaan.

De onderstaande zinnen komen van iemand die zelf moeder is. Wie kan er beter begrijpen wat je als vrouw in deze fase van je leven doormaakt en de juiste steun geven? Voor alle vrouwen en moeders die op het punt zijn gekomen waar ze zeggen “ik trek het niet,” volgen hier de woorden die niet zouden mogen worden vergeten.

foto: pexels.com

Voor de moeder die even op het toilet gaat zitten voor een momentje rust en de tranen even laat lopen.

Voor de moeder voor wie het voelt alsof ze geen stap meer kan verzetten en alleen maar wil genieten van de pauze die ze nodig heeft…

Voor de moeder die in de auto zit en juist die dingen zit te eten die ze haar kinderen verbiedt…

Voor de moeder die op de bank zit te huilen omdat ze schuldig voelt erover dat ze net tegen haar kinderen heeft geschreeuwd en het idee heeft dat ze het allemaal niet kan.

Voor de moeder die wanhopig probeert zich in strakke jeans te wurmen omdat het al zo lang geleden was dat ze lekker in d’r vel zat.

Voor de moeder die liever thuis blijft omdat ze nog teveel dingen af moet maken…

Voor de moeder die voor de zoveelste keer een pizza haalt omdat het met ’t koken weer niet is gegaan zoals ze graag wilde

Voor de moeder die zich net zo alleen in een mensenmenigte voelt als op het moment dat ze alleen in de kamer voor de spiegel staat…

Je hebt genoeg gedaan,

Jij bent belangrijk,

Jij bent een bijzonder iemand.

Wat je nu doormaakt is slechts een fase in je leven. Een ingewikkelde en knotsgekke fase in ons leven als vrouw

Aan het einde van de rit zal je zien dat het allemaal de moeite waard is geweest, ook al lijkt het nu allemaal moeilijk. We praten er niet vaak over, maar het is voor iedereen moeilijk, niet alleen voor jou.

Je hebt genoeg gedaan,

Je doet je best.

Die kleine oogjes die je aankijken denken dat jij perfect bent, meer dan onmisbaar.

Die kleine armpjes die zich naar je uitstrekken, denken dat jij de sterkste bent. Ze denken dat jij de wereld kunt veroveren.

Die kleine hartjes die het jouwe proberen te raken, ze willen niets liever, alleen jou.

Want je bent goed zoals je bent, meer dan goed mama

Jij.Bent.Ongelofelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.