Meteen naar de inhoud
Home » Voor het allerlaatst opent de vierjarige de ogen en fluistert vier woorden. Niemand kan zijn tranen binnenhouden.

Voor het allerlaatst opent de vierjarige de ogen en fluistert vier woorden. Niemand kan zijn tranen binnenhouden.

  • door

In de Amerikaanse staat Maryland maakt Ruth Scully de ergste nachtmerrie door die een moeder zich kan voostellen. Het begint als haar tweejarige zoon Nolan over een verstopte neus klaagt. Eerst wordt aan iets onschuldigs gedacht maar het wordt steeds erger. Met een CAT-scan wordt de treurige waarheid gevonden: Nolan, inmiddels 3, lijft aan rhabdomyosarcoom, een zeldzame en agressieve vorm van kanker de weke delen treft.

Snel wordt duidelijk dat Nolan’s dagen geteld zijn. Hij strijdt dapper maar tevergeefs en sterft na 18 maanden in de armen van zijn moeder. Om het verdriet te verwerken post ze de laatste momenten samen in het ziekenhuis in een aangrijpende Facebookpost.

„Ik ga dicht tegen hem aan op zijn bed zitten en we hebben dit gesprek:

‘Ik: Het ademhalen doet pijn zeker liefje?

Nolan: Nu …. ja.

Ik: Heb je veel pijn?

Nolan (kijkt naar beneden): Ja.

Ik: Liefje deze kanker is afschuwlijk. Je hoeft niet meer te vechten.

Nolan (vol vreugde): NIET??? Maar ik zou het voor jou doen mama!

Ik: Nee liefje! Is dat wat je gedaan hebt? Voor mij?

Nolan: Natuurlijk!

Ik: Nolan Ray, wat is mama’s taak?

Nolan (met een reuzengrijns): Me te beschermen.

Ik: Schatje, … hier kan ik dat niet meer. De enige plaats waar ik je kan beschermen is de hemel.

Nolan: Dus ga ik gewoon in de hemel spelen en op je wachten. Je komt toch wel?

Ik: Natuurlijk! Zo makkelijk raak je mama niet kwijt!

Nolan: Dank je, mama! Ik ga met Hunter en Brylee en Henry spelen.’

Tegen 21 uur keken we video’s in bed en vraag ik of ik even snel kan douchen. Normaal gesproken wil hij me altijd bij zich hebben. Maar hij zegt alleen ‘Hmm, ok, mama. Oom Chris kan naast me zitten en ik draai me zo dat ik je kan zien.’ Ik sta in de badkamerdeur en zeg: ‘Kijk maar goed, ik ben in twee seconden klaar.’

Hij lacht naar me en ik sluit de deur. Later zeiden ze tegen me dat hij precies op dat moment in een diepe slaap viel. Het begin van het einde. Als ik de deur weer open doe staan er verplegers om hen heen met tranen in hun ogen. Ze zeggen: ‘Ruth, hij slaapt heel diep. Hij merkt niets meer.’ Ik rende naar hem toe en streek hem over zijn gezicht. Toen gebeurde een wonder dat ik nooit vergeten zal.

Mijn kleine engel haalt diep adem, opent de ogen, lacht naar me en zegt: ‘Ik hou van je mama.’ Dan, om 23:45 uur draait hij zijn hoofd opzij en sterft, terwijl ik ‘You are my sunshine’ in zijn oor zing.

Hij werd wakker uit zijn coma om lachend te zeggen dat hij van me houdt!“

Dit aangrijpende verhaal ontroert het hart van mensen op de hele wereld. Ze hebben hun medeleven betuigd. Nolan’s geschiedenis laat zien hoe diep de band tussen moeder en kind is. Hij was echt een hele bijzondere jongen en zal door zijn familie en al zijn vrienden smartelijk gemist worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.