Meteen naar de inhoud
Home » Als de beste vriend van dit hondje sterft, doen zijn baasjes iets onverwacht.

Als de beste vriend van dit hondje sterft, doen zijn baasjes iets onverwacht.

  • door

Oprechte vriendschap gaat niet over tot welke soort je behoort – dat weten gelukkige diereneigenaars maar al te goed.

Toen de chihuahua “Paddy” half uitgehongerd langs de kant van de straat gered werd, had hij het grote geluk door liefdevolle mensen geadopteerd te worden. En hij was niet het enige dier die zijn baasjes hadden aangenomen.

Lily het lammetje was de kleinste van een drielinggeboorte. Haar pootjes hadden zich in het moederlijf niet goed ontwikkeld. Janell Jensen en haar man staan erom bekend wel vaker behoeftige dieren op hun boerderij op te vangen, en daar voelde Lily zich dan ook kiplekker.

Lily en Paddy konden het meteen uitstekend met haar vinden, en Paddy had schijnbaar besloten om Lily onder zijn hoede te nemen. Hij knuffelde zich tegen haar aan terwijl ze sliep en week geen ogenblik van haar zijde.

De twee waren onafscheidelijk. Onbezorgd dolde Lily met haar beste vriend en genoot van het leven.

Maar naarmate ze ouder en groter werd, kon ze niet meer lang op haar kromme pootjes staan. Janell maakte een kleine rolstoel voor haar en een tijdje ging alles goed, maar Lily zou nooit sterk genoeg worden om te overleven.

Het kleine lammetje overleed op de leeftijd van 15 maanden. De hele familie rouwde om hun kleine vriendin, maar vooral Paddy was hard getroffen. Hij begreep niet waar Lily naartoe was en waarom hij plotseling alleen moest slapen.

Janell zag hoezeer hij leed en gaf hem een kleine troost: ze gaf Paddy een pluchen lammetje – en het hondje adopteerde het pluchen diertje meteen. Toen ze het knuffeldier uit de verpakking haalde, begon de chihuahua het meteen te kussen.

Paddy mist zijn vriendin nog altijd heel erg – maar het pluchen lammetje helpt hem om het verlies te verwerken. Ook voor Janell helpt het om te zien dat het weer een beetje beter gaat met haar hondje.

Uiteindelijk hebben we allemaal iets nodig dat ons aan onze dierbaren helpt herinneren.

DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Facebook en The Dodo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.