Meteen naar de inhoud
Home » Als je HIER 2 eetlepels per dag van neemt, vliegen de kilootjes er zo af!

Als je HIER 2 eetlepels per dag van neemt, vliegen de kilootjes er zo af!

  • door

De zaadjes van de Chia plant worden steeds populairder in onze voeding en terecht, want deze kleine energiebommetjes zitten boordevol vitaminen, minarelen en sporenelementen die onze gezondheid op peil houden. Deze uit Midden-Amerika afkomstige zaadjes staan al sinds oudsher bekend als een krachtige bron van energie. Ze bevatten 15 keer meer magnesium dan broccoli, 4 keer meer ijzer dan spinazie en 10 keer meer omega-3-vetzuren dan zalm.

We hebben de andere heilzame effecten van een dieet van Chia zaden alvast voor jou op een rijtje gezet:

Waar een dieet van Chia zaden allemaal goed voor is:

Om gewicht te verliezen:

De zaadjes absorberen veel vloeistoffen en zwellen op in de maag. Dit zorgt ervoor dat we sneller een vol gevoel hebben en kleinere porties eten.

Tegen maagzuur:

De Chia zaden verlossen ons van maagzuur. Door hun absorptievermogen nemen ze overtollige maagzuur op waardoor het branderig gevoel verdwijnt.

Voor de genezing van wonden

Door de aanwezigheid van aminozuren, vitaminen en de sporenelementen in zaden wordt de vernieuwing van cellen in ons lichaam bevorderd, waardoor wonden na de inname van Chia zaden sneller genezen.

Bij schildklieraandoeningen

Het selenium en zink in de zaden helpt om de functies van de schildklier te regelen en de hormonen terug in evenwicht te brengen.

Bij maag- en darmproblemen

Als je last hebt van een opgeblazen gevoel, buikkrampen of diarree kunnen de zaden van de Chia plant snel verlichting bieden. Door hun opzwellende werking wordt diarree onmiddellijk tegengegaan en de vezels in de zaden stimuleren ook de darmwerking, zodat tegelijk constipatie wordt tegengegaan.

Als bloedverdunner

Volgens wetenschappelijke studies hebben de Chia zaden een bloed verdunnende werking, waardoor het risico op hartaanvallen en beroertes vermindert.

Dagelijkse voedingswaarde van 2 eetlepels Chia zaden:

25 % koper
20 % magnesium
26 % vezel
14 % calcium
11 % fosfor
29 % vitamine E
11 % vitamine B1
18 % vitamine B3
38 % Omega 6
13 % ijzer
11 % mangaan
8 % kalium
5 % vitamine A
7 % vitamine B8
8 % zink
2 % biotine
0,16 % vitamine B6
3,08 % Omega 3
Goed om weten:

Chia zaden bevatten geen gluten en geen calorieën. Als ze in contact komen met vloeistoffen zuigen ze het helemaal op en krijgen daardoor een gelachtige samenstelling. Door deze absorberende eigenschappen is wel voorzichtigheid geboden. Drink voldoende water zodat het lichaam niet uitdroogt.

Deze kleine zaadjes hebben dus heel wat troeven om ze toch eens uit te proberen! Probeer het zelf ook!

LEES OOK:Men scheurde het kind gewoonweg uit het lijf. Naar deze beelden blijven kijken is bijna onmogelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.