Meteen naar de inhoud
Home » Als je hond 1 of meer van deze 9 dingen doet, zegt-ie daarmee: “Ik hou van je”

Als je hond 1 of meer van deze 9 dingen doet, zegt-ie daarmee: “Ik hou van je”

  • door

Hoe weet je dat je hond van je houdt? Laten we de signalen even bekijken! We weten nooit echt zeker wat onze pluizige viervoeters echt denken. Soms is hun toewijding voor hun families overduidelijk … en soms vragen we ons af of ze het eten wel echt lekker vinden. Hoe kan je nou zeggen dat hun puppy liefde echt is? Als je hond van je houdt …

1 – Hij likt je gezicht.

Dit gedrag vinden sommigen een beetje vies, maar honden weten niets over bacteriën! Hij weet gewoon dat hij je wil likken en dat is nu eenmaal een teken van oprechte liefde en genegenheid.

2 – Ze zorgt voor je wanneer je ziek of gewond bent.

Het likken van wonden hebben honden geërfd van wolven. Als je hond je vaker likt als je ziek of gewond bent, betekent dit dat hij je wil helpen genezen. Vaak blijven ze gewoon de hele tijd bij je wanneer je je niet lekker voelt.

3 – Hij deelt zijn speeltjes.

Als je hond de woonkamer komt binnengelopen en een speeltje op je schoot laat vallen, kan het betekenen dat hij wil spelen OF hij biedt je iets aan! “Sharing is caring” en als hij een speeltje met je deelt beschouwt hij je als de “leider van de groep.”

4 – Hij komt knuffelen na het eten.

Voedsel is de ultieme motivatie voor je hond, of je hem nu trucjes aan het leren bent of gewoon een beloning geeft voor goed gedrag. En wat hij na het eten doet, is zijn volgende prioriteit en als hij dan meteen naar je toe komt, ben JIJ dat! De tweede plaats na eten is best goed, toch?

5 – Hij slaapt in je bed.

Laat jij je hond in je bed slapen? Wat je standpunt hierover ook is, een hond die in je bed wil slapen, houdt zielsveel van je! Dat betekent dat hij je onvoorwaardelijke trouw is en geen seconde van je zijde wil wijken.

6 – Ze volgt je overal.

Als je hond je overal in huis volgt tijdens dagdagelijkse bezigheden wil ze de groep samenhouden.

7 – Hij geeuwt wanneer jij geeuwt.

Omdat honden door mensen gekweekt werden, zijn ze perfect in staat om onze gedragingen te lezen. Dus als je hond naar je geeuwt, weet je dat er een diepe band bestaat tussen jullie beiden – hij houdt van je!

8 – Ze kijkt je rustig aan als je vertrekt …

Dit is geen teken van liefde, maar een teken van angst dat je haar zult verlaten. Een hond die een beetje panikeert als je vertrekt, wil gewoon niet alleen gelaten worden. Een hond die rustig blijft? Deze hond vertrouwt je helemaal en is er zeker van dat je snel weer naar huis zult komen.

9 – … maar wordt helemaal gek als je terugkomt!

Dit is wellicht de voornaamste manier voor een hond om zijn of haar liefde voor je uit te drukken. Ze zijn helemaal opgewonden en kunnen hun vreugde nauwelijks de baas. Dit is liefde in zijn puurste vorm!

Doet jouw hond een van deze dingen?

Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met elke hondenliefhebber die je kent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.