Meteen naar de inhoud
Home » Als je deze insecten in je huis aantreft, moet je METEEN naar de dokter gaan!

Als je deze insecten in je huis aantreft, moet je METEEN naar de dokter gaan!

  • door

Insecten vormen overal wel een probleem. De meeste mensen krijgen af te rekenen met kakkerlakken, ongedierte en mieren, maar onlangs is er een ander insect opgedoken waar niet mee te spotten valt. Deze nieuwe, snel oprukkende soort maakt heel wat mensen ziek. Ondanks zijn naam wil je echt niet in de buurt van de “kissing bug” komen.

Hun wetenschappelijke naam is triatominae en ze zijn relatief nieuw in Europa. Maar recent komen er alsmaar meer meldingen binnen van mensen die deze beestjes gezien hebben.

Kissing bug staan erom bekend dat ze zich in de nabijheid van mensen en dieren nestelen. Deze ongewenste gasten voeden zich met bloed en betalen geen huur. Deze insecten zijn vooral ’s nachts actief wanner je aan het slapen bent. Erger nog, hun beet kan een parasiet onder de huid achterlaten die een ziekte genaamd chagas kan veroorzaken.

Aanvankelijk zijn de symptomen nog mild. Mensen die gebeten zijn, zullen zich grieperig voelen. Maar bij een derde van de bevolking zijn de gevolgen veel erger. In de ergste gevallen eindig je met hartkloppingen, zware maagkrampen en zelfs een hartstilstand.

Kissing bugs hebben zes pootjes en hebben een gouden patroon op hun rug. Ze hebben een dik lijf maar een spits hoofd.

Als je gebeten bent, moet je onmiddellijk een arts consulteren. Vermijd om te krabben en contact met de ogen. Er is geen remedie bekend tegen de ziekte, dus deze insecten kost wat kost vermijden is de boodschap.

Hieronder leer je meer over deze vreselijke insecten.

DEEL deze waarschuwing met je vrienden op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.