Meteen naar de inhoud
Home » Als ze haar vriend zegt dat ze nooit meer zal kunnen lopen, neemt deze een beslissing waar ze geen rekening mee gehouden had.

Als ze haar vriend zegt dat ze nooit meer zal kunnen lopen, neemt deze een beslissing waar ze geen rekening mee gehouden had.

  • door

Dit verhaal begint met een SMS: een man was afgeleid door een berichtje dat hij aan het typen was terwijl hij met de auto door de straten van Leeds, Engeland, reed. Ondertussen stak Haddie Borbely, een meisje van 27, rustig het zebrapad over. Ze had haar vriend twee maanden eerder leren kennen en had best een drukke agenda: ze volgde een voortgezette opleiding aan de universiteit en daarnaast deed ze nog veel aan sport.

Maar plotseling was er chaos: seconden nadat ze de straat overstak, werd ze door de wagen van de man overhoop gereden en kwam onder het voertuig terecht. De ambulance was vrijwel meteen ter plaatse en de hulpverleners probeerden haar vanonder de auto te bevrijden. Daarop brachten ze haar onmiddellijk naar het ziekenhuis.

Het ziekenhuis was echter geen onbekende plek voor Haddie: het meisje was namelijk zelf verpleegster op de afdeling neonatale zorgen en ze hield zich dagelijks bezig met het redden van jonge mensenlevens. De artsen werkten onvermoeibaar om haar leven te redden. De verwondingen van Haddie waren veelvuldig: een fractuur van het kuitbeen en het scheenbeen, een ontwrichte knie, meerdere gescheurde ligamenten en een gebroken enkel.

Het nieuws dat de dokters haar meedeelden, sloeg in als een bom: Haddie zou nooit meer kunnen lopen. Op dat moment zei ze tegen haar vriend: “Ik begrijp dat je me wil verlaten. Ik ben niet meer hetzelfde meisje dat je ontmoette en ik zou het begrijpen als je verder wil gaan met je leven.” De toekomst die haar wachtte op amper 27 jaar was somber. De pijn die ze leed was bijna ondraaglijk.

Zes maanden later werd ze uit het ziekenhuis ontslagen. Het ergste waren de littekens door de verschillende huidtransplantaties die ze moest ondergaan. Hoe zou ze ooit nog een korte broek of rokje kunnen dragen? Gelukkig was haar vriend er om haar te ondersteunen en aan het lachen te brengen.

Maar een jaar later kreeg haar verhaal een verrassende wending: Haddie begon opnieuw te lopen, weliswaar op krukken. De artsen waren stomverbaasd over het herstel van de jonge vrouw. Toen een dokter de scan van haar botten zag, en merkte hoe haar botten terug gegroeid waren, noemde hij haar de “hagedis vrouw”.

Een jaar geleden zeiden de dokters haar nog dat ze nooit meer zou kunnen lopen. Vandaag bewijst deze jonge vrouw iedereens ongelijk.

Als deze jonge vrouw ons iets heeft aangetoond dan is het wel dat je nooit mag opgeven en dat niets onmogelijk is.

DEEL bericht om deze dappere meid het allerbeste toe te wensen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.