Meteen naar de inhoud
Home » Als je deze witte vlekjes op je gezicht hebt, bekijk deze geniale en superhandige trucs dan maar eens!

Als je deze witte vlekjes op je gezicht hebt, bekijk deze geniale en superhandige trucs dan maar eens!

 • door

Heb jij die witte vlekken op je huid al opgemerkt die maar niet weg willen gaan? Het zijn geen puisten en geen uitslag – maar wat is het dan wel? Het antwoord is: melkvlekken. Ze komen voornamelijk voor op de wangen en de neus. Hoewel ze het vaakst voorkomen bij baby’s kunnen ook volwassenen eraan lijden. Hieronder een handleiding om deze vlekken op een geheel natuurlijke wijze te verwijderen!

 1. Fenegriek bladeren

Deze bladeren staan bekend omwille van hun antioxiderende en antiseptische eigenschappen en worden in vele culturen gebruikt om acne te bestrijden. Maal een handjevol bladeren met een beetje water. Breng de pasta op je gezicht aan en laat 15 minuten intrekken en dan afspoelen.

 1. Honing

Is er iets dat rauwe honing niet kan doen? Voor het beste resultaat zou je elke dag 15 of 20 minuten honing op de zones moeten aanbrengen.

 1. Scrub van havermout

Neem een eetlepel suiker en honing en 3 eetlepels havermout. Combineer deze om een scrub te maken en gebruik het elke dag.

 1. Suiker citroensap scrub

Combineer 2 eetlepels suiker, 1 theelepel citroensap en 1 theelepel olijfolie. Breng het mengsel aan en laat 20 minuten intrekken.

 1. Maïzena en appelciderazijn

Dit is een gedroomde combinatie. Maïzena absorbeert overtollige vetten en de appelciderazijn reinigt de poriën. Maak een pasta van beide ingrediënten en laat 20 minuten op je gezicht intrekken.

 1. Aardappelgranaat poeder

Rooster de aardappelgranaten tot ze bruin zien. Dan plet je ze tot poeder. Wrijf het poeder op je gezicht en laat 20 minuten intrekken. Voor de beste resultaten doe je dit driemaal per week.

 1. Stoom

Het eenvoudigste is nog je gezicht gewoon stomen. Dompel een handdoek in heet water en wring het water uit. Leg de handdoek op je gezicht en laat enkele minuten stomen.

 1. Tea tree olie

Dit is echt heel goedkoop. Wrijf je melkvlekken elke avond in met deze olie en was het in de ochtend af.

 1. Tomaat

Het lijkt bizar, maar tomaat over je melkvlekken wrijven, helpt echt. Neem gewoon een schijfje tomaat en pas het op je gezicht toe. Het is vooral de vitamine C die hier voor een wonderbaarlijk effect zorgt.

 1. Kleimasker

Dit kan je niet zelf maken, maar is heel goedkoop. Het masker verwijdert de dode huidcellen en vermindert de melkvlekken.

 1. Tandpasta

De fluoride in de tandpasta bestrijdt ook melkvlekken. Wrijf een beetje tandpasta op de vlekken en laat het 25 minuten rusten. Daarna goed afwassen!

DEEL deze handige natuurlijke middeltjes met je vrienden op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.