Meteen naar de inhoud
Home » Ik zag er altijd tegenop om mijn douche te poetsen. Maar hiermee gaat het zo gemakkelijk dat het bijna leuk wordt.

Ik zag er altijd tegenop om mijn douche te poetsen. Maar hiermee gaat het zo gemakkelijk dat het bijna leuk wordt.

  • door

Van alle plekjes in het huis is de douche wellicht het moeilijkste om schoon te krijgen. Tegelijkertijd is de badkamer ook een van de smerigste plaatsen in huis om te poetsen. Dit is ook de plaats waar zich het vaakst en het snelst schimmel zal ontwikkelen.

De badkamer poetsen, leidt tot zoveel frustratie dat sommige mensen de moed in de schoenen zakt om ermee te beginnen. Die dagen zijn nu voorbij! Want in een handomdraai maak je vanaf nu je hele badkamer zuiver. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, zijn twee magische ingrediënten:

Wat je nodig hebt:

  • 250 ml vloeibaar vaatwasmiddel
  • 250 ml opgewarmd azijn
  • Een trechter
  • Een spuitbusje
  • Een sponsje

Zo gaat het:

Warm de azijn op het fornuis op. Het moet warm zijn, maar niet heet. Het is niet de bedoeling dat je jezelf verbrandt. Je moet er nog een vinger kunnen insteken.

Gebruik een trechter om de azijn samen met het vaatwasmiddel in een spuitbus te gieten. Vervolgens goed schudden.

Sproei dan op de zones die je wil poetsen en schrob goed met een spons.

Tip: Voorzichtig met siliconen – die kunnen namelijk door de azijn aangetast worden.

Laat het mengsel ongeveer een halfuurtje intrekken. Daarna goed spoelen met koud water. Je ziet meteen hoe de viezigheid lost.

Je kunt dit mengsel trouwens ook gebruiken om de vloeren mee te schrobben. Als je dit proces regelmatig toepast, zal je badkamer blinken als nooit tevoren.

Zo eenvoudig is dat!

DEEL deze geweldige tip met je vrienden op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.