Meteen naar de inhoud
Home » Een arme visser vonden deze schat in de oceaan. Hij bewaarde het 10 jaar lang onder zijn bed, tot hij er op een dag achter kwam hoeveel het waard is

Een arme visser vonden deze schat in de oceaan. Hij bewaarde het 10 jaar lang onder zijn bed, tot hij er op een dag achter kwam hoeveel het waard is

  • door

Palawan, een eilandje in de Filippijnen, bezit een grote rijkdom aan zeeleven. Ongeveer 45% van het visaanbod in Manila (de hoofdstad van het land) is afkomstig uit dit gebied. De wateren rond het eiland zijn ook rijk aan iets anders. Ze staan bekend om de aanwezigheid van grote hoeveelheden oesters die parels in hun schelpen bevatten.

Een Filipijnse visser bracht onlangs een enorme schelp mee naar de stad. Zoals je wel kunt raden, zat daar een parel in. Het werd al snel beschouwd als de grootste parel die tot aan vandaag is gevonden. Hij is 62 cm breed en 30 centimeter lang. En hij weegt 34 kg.


Wat grootte betreft overtreft hij met gemak de parel die als recordhouder in het Guinness Book of World Records staat – de Parel van Allah (die in dezelfde regio is gevonden). Geen wonder dat sommigen dit stukje land de Parel van de Oriënt noemen.

De vorige recordhouder, de Parel van Allah, werd in 1934 naar boven gehaald.


Het bleek dat de man de schat al meer dan 10 jaar geleden had gevonden.
Tijdens een storm kwam hij aan het anker van zijn boot vast te zitten. De visser was nogal bijgelovig en bewaarde hem onder zijn bed, in de hoop dat het hem veel succes zou brengen.

De huidige recordhouder weegt 34 kilo. Ben je ook benieuwd hoeveel hij waard is? Ga naar de volgende pagina om erachter te komen!

De waarde van de parel word op $100 miljoen dollar geschat! Het feit dat de man anoniem wil blijven komt niet als een verrassing. De parel werd in het stadshuis van Puerto Princesa voor het publiek tentoongesteld. De autoriteiten van de stad hopen dat de opmerkelijke vondst meer toeristen zullen trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.