Meteen naar de inhoud
Home » De arts zegt aan Victoria dat haar gigantische kaak zal stoppen met groeien – maar zo ziet ze er nu uit

De arts zegt aan Victoria dat haar gigantische kaak zal stoppen met groeien – maar zo ziet ze er nu uit

  • door

Toen ze vier jaar oud was merkte Victoria Wright’s moeder op dat de tanden in de kaak van haar dochter niet goed groeiden. Kort daarna werd bij Victoria geconstateerd dat ze aan cherubisme leed, een zeldzame aandoening die overmatige groei van het bindweefsel in het gezicht veroorzaakt.

In plaats van de normale hoeveelheid bot in het gezicht, heeft Victoria extra bindweefsel. De gevolgen zijn vooral cosmetisch, maar ze ervaart ook vermoeide ogen, hoofdpijn en kaakpijn.

In het begin, dachten de artsen dat Victoria’s kaak zou stoppen met groeien. Maar hoe ouder ze werd, hoe groter haar kaak werd. Dat maakte haar jeugd er niet makkelijker op. Ze heeft om te leren gaan met blikken en opmerkingen van haar omgeving. Maar Victoria is een zelfverzekerde en gelukkige vrouw geworden, die geleerd heeft om haar onzekerheid te overwinnen.

“Ik heb geleerd wat ik moet doen. Als ik merk dat iemand naar me staart, hoef je alleen maar terug te kijken naar naar hen te glimlachen”, vertelt Victoria, en ze vervolgt:

“Gewoon omdat iemand naar me kijkt, betekent nog niet dat ze op een slechte manier naar me kijken.”

Nu is Victoria campagneleider en schrijft teksten voor een organisatie die mensen met een ander uiterlijk wil helpen. Ze is het gezicht van een de organisatie.

Ze woont met haar man en hun dochter samen. Ze publiceert over haar leven op hun gemeenschappelijke blog: Niet zomaar een grappig gezicht.

Na haar ontmoeting in de video hieronder, is het makkelijk te begrijpen waarom Victoria wordt overspoeld met berichten van steun.

Victoria is echt een goed voorbeeld van zelfacceptatie. Deel dit artikel met je vrienden op Facebook als je het hier mee eens bent.

Verlamde vrouw krijgt haar weeën en weet dat de bevalling van de baby haar zou kunnen doden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.