Meteen naar de inhoud
Home » Artsen zeggen dat de 6-jarige een keelontsteking heeft, maar ze schreeuwt van de pijn in haar been. Dan ontdekken haar ouders de schokkende waarheid

Artsen zeggen dat de 6-jarige een keelontsteking heeft, maar ze schreeuwt van de pijn in haar been. Dan ontdekken haar ouders de schokkende waarheid

  • door

Tessa Puma, 6, houdt van dansen. Je zult deze kleine meid echter niet gewoon pirouettes zien maken in een roze tutu. Ze nam haar passie voor dansen erg ernstig, met dagelijkse oefensessies en trouw lid van een dansstudio. Ze droomt ervan om later danslerares te worden.

 

Maar ondanks haar grote droom, heeft Tessa haar dansen even opzij moeten zetten omdat ze herstelt van een tragische en zeldzame complicatie van een keelontsteking. Hoewel ze de symptomen niet had, werd ze toch getest omdat haar papa, Matt, een keelontsteking had.

Toen ze positief testte begon ze antibiotica te nemen. Vervolgens kreeg Tessa met griep vergelijkbare symptomen.

Toen ze hoge koorts en hallucinaties kreeg trok het gezin naar de spoedafdeling, maar het leek erop dat haar symptomen met een beetje Ibuprofen opgelost waren. Dat was echter allesbehalve het geval …

De ernst van haar toestand werd duidelijk toen ze het bij de minste aanraking op haar huid uitschreeuwde van de pijn, vooral haar linkerbeen en rechterarm. Ze werd opnieuw naar de spoed gebracht en daarna overgebracht naar het Akron Children’s Hospital.

Een scan onthulde de schokkende diagnose die jaarlijks slechts aan 1 op 1 miljoen kinderen wordt gegeven. Tessa had necrotiserende fasciitis.

Haar hele linkerbeen was aangetast door een zware infectie nadat een strep bacterie in haar bloedstroom terecht was gekomen. Het danseresje had zoveel dood weefsel in haar been dat er geen pols geregistreerd kon worden.

Haar linkerbeen moest vanaf de knie geamputeerd worden om haar infectie te overleven. De moeder van Tessa, Tina Puma, postte een foto van haar dochter op Facebook met de woorden: “Onze babymeid zal dit overwinnen. Ze moet. Ze is een sterke meid.”

Tessa moet nog enkele operaties ondergaan om het geamputeerde been voor te bereiden op een prothese. Hoewel ze nog een lange weg af te leggen heeft, geloven haar ouders dat dit gewoon onderdeel zal uitmaken van haar succesverhaal.

Ze geloven evenmin dat Tessa haar dansdroom zal moeten opbergen. Tessa heeft een groot netwerk van steun om haar op het podium aan te moedigen, en als alles volgens plan verloopt, huppelt ze binnenkort weer vrolijk rond.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.