Meteen naar de inhoud
Home » De auto breekt in twee bij een zwaar ongeval. Als redders de bestuurster van de auto zien, vallen hun monden open!

De auto breekt in twee bij een zwaar ongeval. Als redders de bestuurster van de auto zien, vallen hun monden open!

  • door

Men zegt dat de kans om in een vliegtuigcrash om te komen 1 op 11 miljoen is. De kans om te sterven in een auto-ongeluk is 1 op 5000. Voor mensen die elke dag in de auto zitten, is dit misschien niet zo leuk om te horen.
Mensen die dagelijks de baan opgaan weten hoe gevaarlijk het kan zijn: auto’s razen aan hoge snelheid en overal zijn vrachtwagens op de weg.

Een verpleegster uit Californië ondervond dit aan den lijve. Apol Lansang, 25 jaar oud, was onderweg naar een bijbelstudie als ze plots een SUV ziet aankomen uit de tegenovergestelde richting. Apol reed in een witte Chevy Impala, een gewone gezinswagen. Ze zag de grote wagen op haar afkomen maar er was niets dat ze kon doen om een botsing te vermijden.
De bestuurster herinnert zich, “Ik dacht zeer snel na. Ik probeerde nog naar links af te draaien maar de auto kwam te snel aanrijden.”
Vele mensen die in levensbedreigende situaties terecht komen zeggen later dat het leek alsof de tijd vertraagde. Apol herinnert zich nog klaar als dag dat ze geloofde dat dit de laatste dag van haar leven was.
Ze dacht op dat moment aan haar familie. In een interview vertelde ze later, “Als dit mijn laatste dag is, dan wil ik dat mijn gezin weet dat ik van ze hou.”

De SUV botste volop in op de Impala en Apol maakte het verschrikkelijkste moment van haar leven mee. Haar wagen brak in twee stukken als een goedkoop stuk speelgoed.
Gelukkig had Apol haar veiligheidsgordel aan en ze kwam uit het wrak met een paar schrammen en een lichte heupverwonding. Ze had geen passagiers bij en iedereen kwam er dus met de schrik van af.
De bestuurder van de SUV, Kevin Fenty uit Zuid-Californië, werd later onderzocht op druggebruik. Hij had enkele jointjes gerookt en had niet door dat hij op het verkeerde baanvak zat. Ook hij kwam er met zeer lichte verwondingen van af. Hij werd wel gearresteerd voor rijden onder invloed.
In deze video zie je het resultaat van de klap.

Voor Apol, die erg gelovig is, heeft de ervaring een diepe indruk nagelaten. Ze zei, “Ik had dood moeten zijn. Zo dood als een pier. Ik kan niet geloven dat ik daar uit ben gekomen! Ik blijf me maar afvragen, waarom?”
Gelovig of niet, wij denken dat iedereen zich dezelfde vraag zou stellen. Zulke dingen gebeuren in een flits en je weet nooit of je daarna nog leeft. Voor Apol is het reden genoeg om het leven nog meer te waarderen en er het allerbeste van te maken.
Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!
Bronnen: KTVU, The Week

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.