Meteen naar de inhoud
Home » Auto ongeluk brengt moeder en 3 kinderen om het leven, de aanleiding voor het ongeluk vermorzelt het hart van de vader

Auto ongeluk brengt moeder en 3 kinderen om het leven, de aanleiding voor het ongeluk vermorzelt het hart van de vader

  • door

Geen enkele ouder zou zijn of haar kinderen moeten overleven – zeker als de kinderen nog echt klein zijn. Het is zo ongeveer het ergste wat je je voor kunt stellen en het is iets waar rouwende ouders vaak een heel leven over doen, om mee om te gaan en het te verwerken.

Lindsey Schmidt, haar man – Edward – en hun drie kleine jongens van één, vier en zes jaar oud, hadden een rustig leven in Illinois, in de Verenigde Staten. De familie verwachtte nog een nieuwe aanvulling op de familie en het leven had niet beter kunnen zijn.

Maar een tragisch ongeluk zette het leven van de familie op z´n kop…

© Facebook

Lindsey en Edward Schmidt, uit ´Crete´ in Illinois hadden hun hele leven nog voor zich. Ze keken er naar uit om hun vier kinderen te zien opgroeien. Hun drie zoons, Caleb van één, Weston van vier en Owen van zes waren door het dolle heen toen ze erachter kwamen dat ze een nieuw broertje of zusje zouden krijgen.

En Lindsey en Edward konden niet gelukkiger zijn met de komst van het nieuwste familielid.

© CBS Chicago

De jongens werden opgegeven voor een zomerkamp dit jaar, wat in de Verenigde Staten erg populair is. Op de eerste dag zette Lindsey de jongens in de auto om ze weg te brengen, maar ze zouden nooit bij het kamp aankomen. Een busje reed voorbij een STOP bord en ramde de familie auto van de familie Schmidt.

De éénjarige Caleb en de baby in Lindsey haar buik waren opslag dood vanwege de impact. Lindsey en haar vierjarige Weston en zesjarige Owen werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Maar geen van hen zou het overleven.

Ondertussen kwam de 25-jarige bestuurder van het busje er met slechts lichte verwondingen vanaf.

De crash pakte Edward zijn vrouw en zijn kinderen van hem af. En toen de politie de mogelijke oorzaak van het ongeluk onthulde was Edward, voor zo ver mogelijk, nog verder gebroken.

© WGN9 News

De reden dat de bestuurder van het busje het STOP bord gemist had, lijkt omdat hij een berichtje aan het versturen was. Politie onderzoek de oorzaak nog steeds, omdat er ook andere factoren een rol gespeeld kunnen hebben.

© CBS Chicago

De hele gemeenschap leefde en rouwde na het tragische ongeluk met Edward mee. Mensen knoopten witte linten om bomen, om Lindsey en de jongens te herinneren.

© CBS Chicago

Op deze weg gebeurde het dodelijk ongeluk. Mensen hebben bloemen en knuffels achter gelaten ter nagedachtenis aan de familie Schmidt.

© CBS Chicago

Mensen uit de buurt van de familie Schmidt hebben een fonds op gezet, dat The Schmidt Family Fund heet. Een aantal bedrijven uit de buurt, zoals de lokale bakker, hebben een deel van hun winst aan het fonds gedoneerd.

Volgens ´Chicago Now´ wordt één op de vier auto ongelukken in de Verenigde Staten veroorzaakt door het versturen van berichten tijdens het rijden, schrijft Liftable.

Bekijk de video hieronder om meer te weten te komen over de verschrikkelijke gebeurtenis:

Wat er met de familie Schmidt is gebeurd is verschrikkelijk en had nooit mogen gebeuren. Geen enkele ouder zou zijn kind moeten hoeven begraven. Tegelijkertijd autorijden en een bericht sturen is gevaarlijk en moet stoppen. Er is maar één berichtje nodig om de toekomst van een hele familie verwoesten. We moeten verantwoordelijkheid nemen als we onderweg zijn en ons bekommeren over andere mensen. Deel dit artikel met je vrienden en familie zodat we allemaal kunnen nadenken over de gevaren van autorijden en berichten sturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.