Meteen naar de inhoud
Home » Baby krijgt hevige brandwonden – nu waarschuwt moeder voor populair product

Baby krijgt hevige brandwonden – nu waarschuwt moeder voor populair product

  • door

De zomer is in aantocht, en voor je te snel de zon gaat opzoeken, onthoud dan om zonnebrandcrème bij te hebben zodat je jezelf en je kinderen kan beschermen. Het duurt namelijk niet lang om gevoelige huid te verbranden, dus het beste wat je kunt doen is zonnecrème smeren. Zelfs al ben je maar een paar minuten buiten.

Rebecca Cannon dacht dat haar twee jaar oude dochtertje beschermd was toen ze een gezellig maar zonnig dagje in de zon hadden. Ze had haar dochtertje ingewreven met factor 50 zonnebrandcrème, maar de huid van de kleine meid raakte snel rood en begon onmiddellijk af te pellen. Maar, Rebecca merkte dat niet de zon de boosdoener was. Nu wil ze anderen waarschuwen…

Rebecca dacht dat factor 50 zonnebrandcrème genoeg zou zijn om haar dochters gezicht te beschermen op een zonnige dag. Maar nadat er blaren op haar gezicht tevoorschijn kwamen, wist Rebecca dat de SPF nummers op de flesjes zonnebrandcrème helemaal niet betrouwbaar zijn.

Rebecca had zonnebrandcrème aangebracht op haar dochters gezicht vooraleer naar buiten te gaan en van de zon te genieten. Maar het was slechts de volgende ochtend dat haar gezicht begon te verbranden.

“Naarmate de dag vorderde, werd ze roder en roder, en de volgende morgen werd ze wakker met een gezwollen gezicht. Ze was felrood. Er waren blaren die begonnen open te barsten,” zei Rebecca.

Facebook/Rebecca Cannon

Rebecca bracht haar dochter onmiddellijk naar de dokter, die bevestigde dat het meisje tweedegraads chemische brandwonden had. De zonnebrandcrème was de oorzaak, en de dokter vertelde Rebecca dat de brandwonden een allergische reactie waren van de crème.

Facebook/Rebecca Cannon

Rebecca schreef over de gebeurtenis een post op Facebook, in de hoop anderen te waarschuwen hierover. Lees het hier:

“Ok dus ik kreeg tonnen berichtjes en wou gewoon iedereen even laten weten dat Kyla terug thuis is na nog een bezoek aan het ziekenhuis deze morgen, door extreme zwellingen, maar nu is ze ok… wees aub voorzichtig en kijk goed uit wanneer je zonnebrandspray’s gebruikt! Ik heb veel onderzoek gedaan. Sinds ik thuis ben heb ik al veel gelijkaardige gevallen tegengekomen. Ik weet niet waarom ze dit verkopen!! Foto’s van boven naar onder is van gisterenochtend tot deze namiddag, wees aub voorzichtig met zonnebrandcrème. De zonnebrand die ik gebruikte was Banana Boat factor 50 voor kinderen – ik heb contact opgenomen met Banana Boat en op dit moment heb ik niets tehoren gekregen, behalve een terugbetaling!!”

Facebook/Rebecca Cannon

De zonnebrandcrème die Rebecca gebruikte, was Banana Boat Kids factor 50. Om te weten te komen welke crèmes veilig zijn, neem dan een kijkje op de lijst van de Environmental Working Group en zie welke de beste en slechtste zonnebrandcrèmes zijn.

Het is belangrijk om je te beschermen tegen zonnestralen. Maar niet alle zonnebrandcrèmes zijn betrouwbaar, raadpleeg dus uw arts over welke de beste zonnebrandcrèmes zijn. Waarschuw anderen door dit bericht te delen, tijdens deze zonnige dagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.