Meteen naar de inhoud
Home » Badkleding kopen een drama? Vanaf nu niet meer: déze bikini past het beste bij jouw figuur!

Badkleding kopen een drama? Vanaf nu niet meer: déze bikini past het beste bij jouw figuur!

  • door

Welke bikini past het beste bij jouw lichaam?

Elk jaar weer is het een verschrikking: het kopen van een nieuw badpak of een nieuwe bikini. Met een rood hoofd sta je je in een pashokje in de meest onmogelijke creaties te wurmen en komt uiteindelijk onverrichter zake de winkel weer uit. Dan maar die van vorig jaar houden? En dus zit jij wederom op het strand met een uitgelubberd bikinitopje. Hoe dit te voorkomen? Geen paniek, want met onderstaand schema zie jij het beste welke bikini bij jou past!

  • Peerfiguur: De onderkant van je lichaam is breder dan de bovenkant. Je hebt een slanke taille en een platte buik, smalle schouders en brede heupen. Je kan de aandacht van je heupen afleiden door de nadruk meer op je bovenlichaam te leggen. Een bikini met een bandeau-top kan je onder- en bovenlichaam meer met elkaar in balans brengen, in combinatie met een broekje dat wat lager op de heupen zit.
  • Appelfiguur: Het volume zit bij jou vooral op het bovenlichaam. Je hebt grote borsten, brede schouders, minder taille en komt snel aan rond de buik. Je hebt slanke benen en smalle heupen. Je kan het beste voor een iets grotere maat kiezen een een broekje met een hogere taille. Wil je een slankmakend model, kijk dan naar een badpak dat licht corrigerend is en voldoende ondersteuning biedt voor de borsten. Geen badpak? Denk ook eens aan een tankini! Verticale of diagonale strepen kleden af. Hetzelfde geldt voor een grafische print.
  • Zandloperfiguur: Het volume is verspreid over het hele lichaam, er is een duidelijke taille en de heupen zijn in verhouding met de schouders. Je kan het beste niet voor een strapless bikini kiezen, hiermee wordt namelijk de nadruk op je schouders gelegd.  Een haltertop geeft steun en een sexy decolleté. Let er dan wel op dat je de juiste maat kiest. Wanneer je een te kleine maat kiest, vallen de vetrolletjes op de bovenarmen op.
  • Recht figuur: De boven- en onderkant van je lichaam zijn gelijk aan elkaar, er is weinig sprake van een taille. Je bouw is slank en atletisch en je hebt weinig borsten en heupen. Kies voor een badpak met een uitsnede aan de voorkant of achterkant. Een push up bikini doet wonderen voor je schaarse decolleté. Ook ruches, printjes en horizontale strepen doen optisch vergroten. Draag geen effen bandeautop bij kleine borsten, want dan lijken ze juist kleiner.
  • Bron: Margriet | Beeld ter illustratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.