Meteen naar de inhoud
Home » Bah… Heb jij last van een stinkende prullenbak? DEZE tips werken heel goed!

Bah… Heb jij last van een stinkende prullenbak? DEZE tips werken heel goed!

  • door

Met deze handige tips ben je zo van die stinkende prullenbak af!

Je kent het wel, je staat in de keuken en een nare lucht komt je neusvleugels binnengekropen. Je vraagt je af waar die lucht vandaan komt, maar als je de klep van de prullenbak opendoet dan weet je het meteen…

prullenbak

Een afvalbak is natuurlijk een broedplaats voor bacteriën en schimmels, maar het is doorgaans niet de eerste plek die je onder handen neemt bij een grote schoonmaak. Met deze tips hoef je ook niet meteen aan het poetsen te slaan,  met een paar kleine aanpassingen voorkom je de geurtjes. Want: voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!

  1. Zuiveringszout of soda: Strooi een handje zuiveringzout of sodakorrels op de bodem van de prullenbak elke keer als je de zak verwisselt. Dat neutraliseert geurtjes.
  2. Kattenbak-korrels: Wie een kat heeft die op de kattenbak gaat, weet hoeveel vocht en luchtjes kattenbakkorrels kunnen opnemen. Bedek de bodem van de prullenbak (dus onder de zak) met een handje multifunctionele korrels. Die absorberen de geur en eventueel overtollig vocht. Zodra de korrels hun werk hebben gedaan, verschoon je de bodem. Met een laagje kranten kom je trouwens ook al een heel eind.
  3. Koffiebonen: Als je koffiebonen op een schoteltje legt en onderin de prullenbak zet, zullen de bonen de geurtjes opnemen.

En af en toe gewoon even met een sopje erdoorheen natuurlijk, wel zo hygiënisch!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.