Meteen naar de inhoud
Home » Bang voor turbulentie in het vliegtuig? Dan moet je dít trucje goed onthouden!

Bang voor turbulentie in het vliegtuig? Dan moet je dít trucje goed onthouden!

  • door

Geen fan van vliegen? Onthoud deze truc!

Niet iedereen is een fan van vliegen; een paar uren opgesloten zitten in een voertuig dat op elf kilometer hoogte boven de grond zweeft. De controle loslaten en genoegen nemen met een stoeltje ter grootte van een kinderzitje. Nee, het is geen pretje. Maar als je ver weg wilt gaan, dan moet je wel!

En alsof de kleine stoelen, hoogte, blèrende kinderen en het vliegtuigvoedsel nog niet genoeg zijn; er bestaat ook een grote kans dat je tijdens je vlucht te maken krijgt met turbulentie. Ookal is dat niets om je druk over te maken; vinden velen dit toch de grootste horror van het vliegen. Want ja, er mag dan wel niets gebeuren, het voelt toch echt alsof je een vrije val maakt.

Kun je turbulentie voor jezelf echt niet relativeren en stap jij met trillende handjes het vliegtuig binnen? Dan kan het handig zijn om deze truc toe te passen. Begint het vliegtuig tijdens de vlucht opeens heen en weer te schudden? Pak dan gauw pen en papier erbij, want je gaat schrijven! Het idee is om je naam (of iets anders) op te schrijven met je verkeerde hand. Ben je rechts, begin dan te schrijven met links. Op deze manier zet je je hersenen aan het werk (deze moeten namelijk de normale denkpatronen doorbeken) en zal je aan niets anders kunnen denken dan het goed schrijven van je naam. Zo ben je die turbulentie zo vergeten!

Bron: LINDAnieuws | Beeld: ter illustratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.