Meteen naar de inhoud
Home » Dit bedrijf waarschuwt ons – daarom mag je nooit een fles water in je auto achterlaten op warme dagen

Dit bedrijf waarschuwt ons – daarom mag je nooit een fles water in je auto achterlaten op warme dagen

  • door

Het is ongelooflijk belangrijk om veel water te drinken tijdens warme zomerdagen, om niet uit te drogen.

Velen brengen daarom een fles water mee in de auto, voor wanneer je dorst krijgt tijdens de rit. Het gevolg is echter ook dat veel mensen halfvolle flessen vergeten bij het verlaten van de auto.

Nu vertelt een energiebedrijf uit Idaho ons dat dit ook een tragische afloop kan hebben. Als je flessen water in een hete auto voor lange tijd achterlaat, kan dit een brand veroorzaken tijdens een warme zomerdag.

Dit elektriciteitsbedrijf deelt daarom een video om te benadrukken hoe gevaarlijk het kan zijn en laat zien hoe dit kan leiden tot een autobrand.

Ongelooflijk, dit gebeurde bijna bij één van hun monteurs genaamd Dioni Amuchastegu.

– Ik nam een ​​vroege lunch in mijn truck op zaterdag en plotseling merkte ik wat rook in de wagen. Toen zag ik dat de zon werd gereflecteerd door mijn waterflesje en zo mijn autostoel in brand aan het steken was.

Het elektriciteitsbedrijf uit Idaho vertelt dat een plastic flesje met een heldere vloeistof kan fungeren als een lens die de zonnestralen concentreert op een bepaald punt, en genoeg warmte concentreert om een brand te doen ontstaan.

( Lees meer onder de foto )

Als je ooit hebt geprobeerd om een vuur aan te maken met een vergrootglas, dan zul je precies begrijpen wat we bedoelen!

Het energiebedrijf zegt dat als je flessen water achterlaat in de auto, je deze op een plaats moet leggen waar geen zon bij kan.

De video hieronder laat zien hoe een fles water een brand kan veroorzaken.

Wist je dat al? Gelieve te delen met vrienden en familie om hen te informeren over deze risico’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.