Meteen naar de inhoud
Home » De beer is gered na 9 jaar gevangenschap op een “berenboerderij” – bekijk als hij geniet van zijn vrijheid!

De beer is gered na 9 jaar gevangenschap op een “berenboerderij” – bekijk als hij geniet van zijn vrijheid!

  • door

In China en Vietnam lijden duizenden beren helse pijnen voor een traditioneel medicijn. De galvloeistof van de beren is volgens veel mensen een waar wondermiddel in traditionele medicijnen. De beren leven in veel te kleine kooien om zo de gasvloeistof te kunnen verzamelen.

Er zit een apparaat met naalden vast aan een open wond bij de maag om de vloeistof te verzamelen. Deze apparaten in combinatie met de kooien worden ook wel beschreven als “martelvesten”. Het apparaat verzamelt het gal dat vervolgens als medicijn gebruikt wordt.

Inmiddels groeit de weerstand tegen de slechte behandeling van de beren. De dierenrechtenorganisatie “Animal Asia Foundation” werkt hard om een einde te brengen aan deze zogenaamde berenboerderijen.

De organisatie schat dat er circa 10.000 beren in deze vreselijke omstandigheden leven. Medewerkers van de berenboerderijen trekken met een naald de vloeistof uit de galblaas van de levende dieren. Het is een ernstig probleem in de regio.

© Animals Asia

© Animals Asia

Gelukkig is er een lichtpuntje van hoop. Sommige beren worden gered uit deze vreselijke omstandigheden. De beer Tuffy heeft zijn hele leven op een berenboerderij in Vietnam geleefd. Heel zijn leven in pijn doorbrengen, slechts voor een traditioneel medicijn.

Na zijn redding werd hij maandenlang behandeld door dierenartsen. Uiteindelijk moest de galblaas van de beer verwijderd worden, omdat deze was té erg beschadigd. Daarna was Tuffy eindelijk klaar voor een nieuw leven op een mooi reservaat.  De beer heeft nu een heerlijk leven in de natuur.

Een andere beer genaamd Caesar (bovenstaande foto) werd recent ook gered door de medewerkers van de Animal Aid Foundation. De arme beer droeg een “martelvest”. De beer groeide uit tot een prachtige en gezonde beer ondanks het feit dat ze negen jaar in marteling had geleefd. Ook zij geniet nu van haar vrijheid.

“Het litteken van Caesar is inmiddels verdwenen. Ze is tegenwoordig een prachtige en gezonde beer. Ze heeft een goede conditie en haar gewicht is op niveau. Caesar is een zeer sterke beer!” schrijft de Animal Asia Foundation.

© Animals Asia

© Animals Asia

Gelukkig zijn de beren gered van de inhumane condities waarin ze leefde. Ze zullen echter door alle jaren marteling niet meer in het wild kunnen overleven. Daarentegen hebben ze het in het reservaat allesbehalve slecht. In de onderstaande video zie je hoe Tuffy voor het eerst een duik in het water neemt. De beer heeft een geweldige reactie!

We zijn heel erg blij dat de dieren gered zijn! Elk dierenleven telt. We hebben heel veel respect voor de mensen die zich elke dag weer inzetten voor dieren. Mensen zoals de medewerkers van de Animal Asia Foundation. Deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook als je het daar mee eens bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.