Meteen naar de inhoud
Home » Begraaf een rauw ei in een plantenbak,en kijk eens wat er gebeurd…..

Begraaf een rauw ei in een plantenbak,en kijk eens wat er gebeurd…..

  • door

Droomtuin 101Benieuwd naar meer? We hebben een paar goedkope, doe-het-zelf oplossingen die je planten helpen , en een gezonde groei bevorderden. Een goede bodem betekent alles voor een tuinman die goede en gezonde planten wilt laten groeien.Er zijn zeker tal van chemicaliën en dure oplossingen, maar er zijn eigenlijk veel eenvoudigere dingen die je kunt doen om voedingsstoffen te verhogen en een succesvolle tuin te onderhouden.1. Rauw eiVolgens Dream Garden 101, kan de oplossing voor een bloeiende plant kan zo simpel zijn als het plaatsen van een rauw ei.  Gewoon een rauw ei op de bodem van een pot leggen. Na verloop van tijd zal het ei ontbinden/verrotten en werkt dan als een natuurlijke meststof voor de zaailingen.2. BananenschillenBananen bevatten een aantal voedingsstoffen zoals kalium, fosfaat, zwavel, calcium, magnesium en natrium. Al deze dingen kan helpen de groei van planten. ‘Whole Food Home’ geeft aan dat de beste manier om het effectief te gebruiken is de bananenschillen in kleine stukjes te snijden, zodat ze sneller kunnen ontleden. Dit zal resulteren in organische grond, wat rijke aarde zal produceren.3. AsAls je een open haard hebt, zal dit de pH-waarde verhogen. Volgens een video geplaatst door ‘HuwsNursery – Grow Organic Produce Inexpensively’ kan je gewoon wat as op de aarde strooien, om de zuurtegraad te verlagen. Dit zal het gemakkelijker maken om een nieuw gewas te laten groeien.4. Bladeren HuwsNuersery geeft ook aan wat het nut is van bladeren. Het toestaan van bladeren om te rotten in een tuin tijdens de winter, zal voedingsstoffen voor de bodem zijn tijdens het groeiseizoen. De bladeren werken om de organische stof terug naar beneden te trekken in de bodem wordt donker en rijk.5. Epsom ZoutEen artikel van National Gardening Association geeft aan dat Epsom zouten vooral goed voor de bodem zijn. Lage pH-waarden is meestal een indicatie van een magnesium onbalans. Om pH-waarden in de bodem te stimuleren, moet je Epsom zout met water verdunnen en op de planten spuiten.6. Gebruik regelmatig compostGebruik stukjes en beetjes van natuurlijke compost is heel nuttig. Een combinatie van verschillende compost delen werkt uitstekend om de bodem structuur te verbeteren. Daardoor hoef je minder water te gebruiken, wat weer plantenziektes afweert. De grond profiteert van extra lagen van nutriënten, vooral voor een groeiseizoen.7. Maak een kleine Compost Als je geïnteresseerd bent om je eigen compacte compost te maken,is veel gemakkelijker dan je misschien denkt! Neem een container die groot genoeg is waar 3 weken afval in kan.
Maal het afval in een mixer, en laat het water eruit lekken.  Doe het in de container en bedek het dan met aarde en roer het.
Na een paar weken stop je met het toevoegen van afval, en begin met een tweede container op dezelfde manier.
Na 2 weken zal het op aardegrond beginnen te lijken, en met 2 containers heb je genoeg om verse compost toe te voegen aan er planten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.