Meteen naar de inhoud
Home » Bejaardentehuis ziet er langs de buitenkant perfect normaal uit – Maar binnen werd het ontworpen als een wijk uit de jaren ’40.

Bejaardentehuis ziet er langs de buitenkant perfect normaal uit – Maar binnen werd het ontworpen als een wijk uit de jaren ’40.

  • door

De Lantern of Chagrin Valley in Chagrin Falls is slechts een van drie verzorgingstehuizen speciaal ontworpen voor patiënten met Alzheimer en dementie.

Met kleine huisjes en veranda’s die uitgeven op een golfbaan lijken dit verzorgingstehuis op een traditionele wijk uit de jaren ’40. Doordat er gebruik gemaakt werd van speciaal vezelglas genieten de inwoners van een natuurlijke lichtinval.

De vloeren van het tehuis werden groen geschilderd om het gevoel van gras na te bootsen en door de boxen fluiten zelfs vogeltjes.

“Elk klein detail dat je ziet, heeft een therapeutisch effect” vertelde CEO Jean Makesh. Als ervaren gedragstherapeut heeft Makesh de perfecte omgeving voor deze bijzondere patiënten gecreëerd.

Hij had immers opgemerkt dat kleine veranderingen in de omgeving een grote invloed op angsten en depressies kunnen hebben.

Bovendien worden er dagelijks lessen voorzien om de patiënten bepaalde basisvaardigheden opnieuw aan te leren.

“Ik leid hen terug naar die herinneringen. Ik neem hen als het ware mee in een tijdscapsule” vertelde Makesh nog.

Makesh hoopt met deze omgeving de voortgang van gelijkaardige ziektes op lange termijn terug te dringen.

DEEL dit unieke project met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.