Meteen naar de inhoud
Home » Dit zijn de beste manieren om van de sigarettengeur af te komen. SNEL en gemakkelijk!

Dit zijn de beste manieren om van de sigarettengeur af te komen. SNEL en gemakkelijk!

  • door

Je bent jarig, geslaagd of vijf jaar getrouwd. Altijd leuk en zeker reden voor een feestje. Natuurlijk krijg je ook mensen op bezoek die roken. De avond verloopt leuk en gezellig. Iedereen heeft het naar zijn/haar zin. Alleen na afloop van het feestje hangt er een vervelende rooklucht in je huis.

Of vindt je het gewoon heerlijk om af en toe binnen een peuk te roken? Geen zorgen! Want wij hebben een heleboel tips opgesteld hoe je de rookgeur uit je huis kan verwijderen.

 

Want sigarettenrook kan stinken. De geur is zo hardnekkig, dat het lastig kan zijn om er vanaf te komen. Als je een kamer hebt die lang nadat het roken is gestopt nog steeds naar peuken ruikt, probeer dan deze vijf trucs uit. Ze zijn gemakkelijk en werken ook echt!

1. Lucht
De eerste stap is altijd: de ramen openen. Zorg dat er zoveel mogelijk frisse lucht de kamer in komt. Zet dan een kom azijn midden in de kamer neer. Azijn is een goede geurvreter en werkt zonder dat het je veel kost of dat het chemische stoffen verspreidt, zoals sommige luchtverfrissers dat doen. Wissel tussen deze twee stappen af totdat zowel de sigarettengeur als de azijngeur verdwenen is!

2. Tapijt
Als je tapijt de geur nog vasthoudt, strooi er dan natriumcarbonaat (zit in bakpoeder, maar is ook los verkrijgbaar) overheen, laat het een half uur liggen en verwijder het dan grondig met de stofzuiger.

3. Kleding
Alle rokers kennen dit probleem goed. Sterker nog: iedereen die tijd doorbrengt met rokers of uit is geweest in een rokerige bar kent de uitdaging van het afkomen van die onaangename, achtergebleven geur in onze kleding. Als je geen tijd hebt om veel te wassen, probeer dan de kleding in kwestie met natriumcarbonaat te besprenkelen en ze in het raam te hangen om met frisse lucht door te luchten. Na een half uur zijn ze weer klaar voor de dag. Je hoeft ze alleen nog maar goed uit te schudden.

4. Auto
Hetzelfde geldt voor de auto: natriumcarbonaat. Bestrooien, laten liggen en opzuigen. Klaar.

En natuurlijk: regelmatig de asbak legen.

5. Handen
Handen zijn zo’n beetje het visitekaartje van de mens – het persoonlijkste visitekaartje dat er bestaat. Daarom voelt het goed om niet alleen schone handen te hebben, maar ook nette nagels, niet te droge huid, en… geen rare geurtjes. Als de sigarettenstank er niet met zeep afkomt, gebruik dan citroensap. Het is antibacterieel en geeft je handen een veel frisser boeket.

Deze super simpele trucs zijn effectief, gifvrij en goedkoop: wat wil je nog meer?!

Vind je deze tips handig? Vergeet ze dan niet te delen met de rest van je vrienden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.