Meteen naar de inhoud
Home » Bewezen: Het jongste kind is het allerleukste!

Bewezen: Het jongste kind is het allerleukste!

  • door

Een bekend fenomeen in het merendeel van de huishouden is dat de jongste bijna altijd ruzie hebben met zijn/haar oudere broers of zussen. Uit onderzoek is gebleken dat de oudere kinderen veel verantwoordelijker zijn. Uit het onderzoek van YouGov blijkt dat er nog hoop is voor de benjamin in het gezin.

 

Als benjamin denk je namelijk niet alleen dat jij het grappigste bent, maar je bent het ook daadwerkelijk. Daarnaast voel jij je veel meer geliefd door jouw ouders. Jij bent veel relaxter en makkelijker in je doen en laten dat die oudere broers en/of zussen. Dit punt kwam nadrukkelijk naar voren in het onderzoek van YouGov. Uit de verklaringen op de uitkomsten van het onderzoek blijkt dat dit waarschijnlijk komt door de verschuiving van aandacht.

Als enig kind krijg je de volle aandacht, zo gauw een tweede kind geboren wordt verschuift de aandacht veelal onbewust. Dit heeft als gevolg dat je als oudste kind aan je lot wordt overgelaten en je het lekker zelf mag uitzoeken. Hierdoor wordt je als oudste dus zelfstandiger en verantwoordelijker. Daarnaast ben je organisatorisch sterker en succesvoller.

Om het op zijn Cruijffiaans te houden: “Ieder nadeel heb zijn voordeel” en “Ieder voordeel heb zijn nadeel” is maar vanuit welk punt je het bekijkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.