Meteen naar de inhoud
Home » Bizar: Amerikaanse vrouw belandt op spoedeisende hulp na uitknijpen van puistje

Bizar: Amerikaanse vrouw belandt op spoedeisende hulp na uitknijpen van puistje

  • door

puistje

Het uitknijpen van een puistje zorgde ervoor dat Katie in het ziekenhuis belandde

De Texaanse Katie Wright zal voortaan wel drie keer nadenken voordat ze opnieuw een puistje uitknijpt. Nadat de jonge vrouw zich niet kon inhouden na het zien van een onderhuids bobbeltje boven haar oog ging het mis: een uur later was haar hele gezicht opgezwollen en belandde ze op de eerste hulp. 

Acute bacteriële infectie
“Ik ging het puistje te lijf omdat het pijn deed en ik het niet langer kon negeren”, schrijft Katie op Facebook. “Binnen een uur zwol mijn gezicht helemaal op en voelde het warm aan. Het deed vreselijk veel pijn. Alsof er iets op het punt stond om uit mijn huid te barsten.” Ze werd met spoed naar een ziekenhuis in de Texaanse hoofdstad Austin gebracht, waar dokters vaststelden dat ze geen acné maar een acute bacteriële infectie had. Deze was veroorzaakt door streptokokken of stafylokokken, vermoedelijk afkomstig van het borsteltje waarmee ze haar wenkbrauwen opmaakte.

Blind
Omdat de infectie op haar gezicht zat bestond er een groot risico dat de infectie zich naar haar hersenen of ogen zou verspreiden. Hierdoor zou ze blind kunnen worden. “Ik kreeg onmiddellijk een stevige dosis antibiotica, maar kreeg een allergische reactie van een van de geneesmiddelen, waardoor het nog erger werd. Gelukkig hadden de dokters het snel door en konden ze meteen ingrijpen.” Inmiddels gaat het beter met Katie en ziet haar gezicht er weer een stuk normaler uit, maar ze postte haar verhaal op Facebook om andere vrouwen te waarschuwen.

Wenkbrauwborsteltje
“De bacteriën kwamen waarschijnlijk van de borstel van het potlood waarmee ik mijn wenkbrauwen opmaak”, zegt ze. “Ik was altijd goed mijn gezicht en mijn schoonheidsspullen nadat ik die heb gebruikt, maar dat deed ik niet met mijn wenkbrauwborsteltje. Als je make-up draagt, vergeet dan nooit om ál je spullen te ontsmetten voor je het opnieuw gebruikt. Het is een kleine moeite en je vermijdt er een pijnlijke, dure en traumatiserende ontsteking in je gezicht mee.”

Bron: AD | Beeld Katie Wright

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.