Meteen naar de inhoud
Home » De boer vindt 4 kitten in zijn schuur – als ze opgroeien blijken het helemaal geen normale katten te zijn

De boer vindt 4 kitten in zijn schuur – als ze opgroeien blijken het helemaal geen normale katten te zijn

  • door

Het leven zit vol verassingen. De Russische boer uit dit verhaal zal het daar mee eens zijn.

Op een dag wandelde hij zijn schuur in en trof hij vier verlaten kitten aan, schrijft Daursky’s natuurreservaat. De boer pakte een van de kitten op en merkte meteen op dat het niet een normale kat was.

©Radzhana Daur

©Radzhana Daur

De boer wist echter niet wat voor kat het dan precies was. Daarom besloot hij om contact op te nemen met het Daursky natuurreservaat. De kitten hadden nog niet eens zijn oogjes geopend toen hij bij het reservaat aankwam. Uiteindelijk bleek het om een pallaskat te gaan, ook wel manoel genoemd.

©Radzhana Daur

©Radzhana Daur

De manoel is een klein katachtig roofdier uit de steppen van Centraal-Azië. De manoel heeft een brede, ronde kop met kleine afgeronde oren, die ver uit elkaar staan. De ogen staan bijna recht naar voren en hebben ronde pupillen. De poten zijn kort. De lange vacht is oranjeachtig zilvergrijs van kleur. Door de lange haren lijkt de manoel dikker en ronder te zijn dan andere kleine katten.

©Radzhana Daur

©Radzhana Daur

Het gezicht heeft zwarte en witte markeringen, en het voorhoofd is gevlekt. De vacht op de onderzijde is langer en lichter grijs van kleur. Ook de voetzolen zijn behaard. De relatief korte, dikke staart heeft smalle, donkere ringen en een zwart puntje. De bovenzijde van de staart is zwart, de onderzijde meer bruin. Hij wordt 50 tot 65 centimeter lang, met een staart van 21 tot 31 centimeter en een gewicht van 2,5 tot 5 kilogram.

©Radzhana Daur

©Radzhana Daur

De vier kitten hadden geen moeder en daarom besloten de medewerkers van het natuurreservaat de kleintjes te introduceren aan twee netjes van huiskatten, in de hoop dat ze de kitten liefde en zorg zouden bieden.

©Radzhana Daur

©Radzhana Daur

De medewerkers van het reservaat waren nerveus over hoe de huiskatten zouden reageren op de kleintjes. De manoel kittens hadden geluk, de huiskatten accepteerde de wilde kitten als hun eigen. De kleintjes konden op deze manier borstvoeding krijgen en ze begonnen flink te groeien.

©Radzhana Daur

©Radzhana Daur

De palaskatten groeide op tot prachtige, onafhankelijke en sterke katten. De medewerkers waren dol op de katten, toch ze realiseerden zich maar al te goed dat de katten uiteindelijk weer uitgezet moesten worden in de natuur.

©Radzhana Daur

©Radzhana Daur

Het was moeilijk voor de medewerkers om vaarwel te zeggen tegen de katten. Ze werden losgelaten in de natuur. Echter, tijdens de winter verloren de pallaskatten veel gewicht.

©Radzhana Daur

©Radzhana Daur

Daarom besloten de medewerkers van het reservaat om de katten weer te vangen en bij hen te houden tijdens de winter. Ze waren nog niet goed genoeg voorbereid op de koude, strenge winter van Rusland. Inmiddels, nu het beter weer is, zijn de katten weer vrijgelaten en gaat het erg goed met ze.

We kunnen ons voorstellen hoe verbaasd de boer geweest moest zijn toen hij de kitten in zijn schuur vond. We zijn erg blij dat het uiteindelijk goed is gekomen met de pallaskatten. Deel dit verhaal met je vrienden en familie als je dat ook bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.