Meteen naar de inhoud
Home » Brandweer brengt gepeste jongen thuis – uren later staan er vreemden voor de deur

Brandweer brengt gepeste jongen thuis – uren later staan er vreemden voor de deur

  • door

Helaas komt pesten nog erg vaak voor op scholen en in kantoren. Het maakt me kwaad, maar ik ben blij dat veel mensen zich hard maken om een halt toe te roepen aan dit onacceptabele gedrag. En ook hun best doen om de slachtoffers van pesten te helpen.

Een Amerikaanse jongen, Jonathan, werd al lange tijd gepest, maar de situatie werd nog slechter toen hij ook behoorlijk in elkaar geslagen werd.

Op dat punt besloot de lokale brandweer in te grijpen – en ze werden de helden van de jongen.

Jonathan zit in groep acht en heeft autisme. Afgelopen herfst in de bus op weg naar school maakte een andere jongen hem belachelijk door hem ´dik´ en ´dom´ te noemen.

Jonathan deed gewoon zijn oordopjes in zodat hij niet naar de pestkop hoefde te luisteren. En eenmaal op school verliep de dag normaal. Maar in de bus op de weg terug, werden dingen veel slechter.

Bron: YouTube/CBS

Een andere scholier sloeg Jonathan in elkaar. Hij brak zijn bril, splitte zijn lip en liet blauwe plekken op zijn gezicht achter.

Jonathan zijn autisme, maakte het lastig om zichzelf in te houden. Maar die dag maakte hij veel mensen trots. Hij vocht niet terug.

Bron: YouTube/CBS

Een aantal noodhulpverleners van de lokale brandweer waren als eerste ter plaatse, belden de moeder van de jongen, en brachten hem naar huis. Tijdens de rit voelde Jonathan zich zo op zijn gemak dat hij de brandweer alles over zijn aandoening vertelde, en wat hij later voor werk wilde gaan doen.

De brandweer bracht hem thuis en reed verder. Maar wat Jonathan niet wist is dat het niet de laatste keer zou zijn dat hij de heldhaftige brandweerlieden zou ontmoeten.

Bron: YouTube/CBS

Diezelfde avond, stonden er een aantal mensen in de voortuin van Jonathan zijn huis met een onwaarschijnlijke verrassing! De brandweer was terug!

Op eigen initiatief hadden ze nieuwe schoenen voor Jonathan gekocht.

“Omdat je zo´n goed kind bent, omdat je kalm bleef en niet driftig werd, en omdat je de meest verstandige persoon was,” vertelde de brandweerlieden aan Jonathan.

Bron: YouTube/CBS

Jonathan had zelf ook nog een bericht voor de pestkop:

“Ik wil die ander graag laten weten dat ik hem vergeef en dat ik zijn vriend zou willen zijn. Mijn moeder en ik hebben gisteren gepraat en we willen die student graag uitnodigen om bij ons te eten. Zodat hij kan zien dat we niet verschillend zijn, maar er alleen verschillend uit zien.”

Jonathan is een inspiratie voor iedereen – en we kunnen veel leren van zijn goede hart. Het gebaar van de brandweermannen was zo aardig, en ik denk dat Jonathan het nog ver kan schoppen in het leven.

In deze video legt Jonathan uit wat er gebeurde – en we ontmoeten ook een aantal heldhaftige brandweerlieden die hem hielpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.