Meteen naar de inhoud
Home » “Broedmachine” wordt gedumpt wanneer ze geen kinderen meer kan krijgen – toch heeft ze mensen nog steeds lief

“Broedmachine” wordt gedumpt wanneer ze geen kinderen meer kan krijgen – toch heeft ze mensen nog steeds lief

  • door
data-img320=

Een vrouwelijke hond werd vermoedelijk in de steek gelaten, omdat ze geen puppy’s meer kon krijgen. Gelukkig ontfermde een aantal weldoeners zich over haar tot ze weer gezond was. Ze wilden haar het leven geven dat ze altijd verdiend had.

Dit is Glynis, een Shar Pei die 9-10 jaar van haar leven werd gebruikt als ‘broedmachine’.

Rescue Remedies, een organisatie die dieren in nood probeert te redden, ving Glynis op nadat de organisatie werd benaderd door inspecteur, Rachel Smith, van de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). Smith, die aan de zaak van Glynis werkte, was ontsteld over het misbruik dat de hond had doorstaan.

“DEZE ARME HOND WAS EXTREEM MAGER, HAD EEN OOGINFECTIE, VEEL TE LANGE NAGELS EN LEED AAN PYOMETRA, EEN LEVENSBEDREIGENDE INFECTIE IN HAAR BAARMOEDER,” ZEI SMITH IN HAAR PERSBERICHT.

Toen ze net gered was, kon Glynis niet lopen door de staat van haar nagels die in de kussens van haar poten gegroeid waren.

Het was duidelijk dat niemand haar verzorgde en dat haar gezondheid ernstig werd verwaarloosd.

Door jaren van verwaarlozing was Glynis ernstig ondervoed en uitgedroogd.

Ze had ook vrijwel geen spieren aan de achterkant van haar poten door een gebrek aan beweging. Zelfs voldoende ruimte om rond te lopen was er niet. Daarnaast had Glynis dringend tandheelkundige zorg nodig en leed ze aan entropion, een aandoening die ervoor zorgde dat haar oogleden omgevouwen waren. Dit leidde tot oogschade.

Hoewel ze vrijwel haar hele leven mishandeld en verwaarloosd is, liet Glynis haar redders zien dat ze mensen nog steeds vertrouwde en liefhad.

Het personeel stond versteld van hoe snel Glynis zich kon aanpassen aan de nieuwe situatie met mensen in haar omgeving en ze bloeide dankzij hun constante affectie op. Gelukkig, herstelt Glynis nu in haar pleeggezin waar ze elke dag sterker wordt.

Ze is echter nog steeds op zoek naar een permanent verblijf.  

Als jij of iemand die je kent, bereid is om Glynis in je hart te sluiten, bekijk haar adoptieprofiel dan  of deel haar verhaal. We hopen het beste voor Glynis in haar zoektocht naar een nieuw thuis en hopen dat ze eindelijk de liefde krijgt die ze altijd verdiend heeft.

De RSPCA is nog steeds op zoek naar de personen die Glynis zo hebben mishandeld, en hoopt ze te kunnen berechten. Als je opmerkt dat er in jouw omgeving sprake is van dierenmishandeling, neem dan contact op met de dierenpolitie. Mogelijk red je daarmee een dier dat een vreselijk leven leidt.

DEEL dit verhaal met je vrienden en familie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.