Meteen naar de inhoud
Home » Deze burenruzie loopt helemaal uit de hand

Deze burenruzie loopt helemaal uit de hand

  • door

Een muurtje aan de rand van de tuin, meer is het niet, maar het is genoeg om het leven van dit koppel danig te verzuren. Het muurtje op de grens van hun tuinen begon vorig jaar in te zakken, waarna Sophia en haar man besloten het te repareren. Eenmaal gerepareerd besloten hun buren echter dat zij eigenaar wilden zijn van het muurtje, en nu gaan ze wel heel ver om Sophia en haar man Gwyn te treiteren.

Alles was peis en vree tussen de twee Britse koppels, tot Sophia en Gwyn het muurtje naast hun tuin opnieuw opbouwden. “Wij hebben het gesloopt en heropgebouwd na een mondelinge overeenkomst. Dan besloten zij dat ze er volledige eigenaar van willen zijn”, vertelt Sophia, die naar eigen zeggen bijna 2.000 Britse pond betaalde om het muurtje te repareren.

Het mondde uit in een gespannen situatie die op 7 juli een climax bereikte, die dag vond Sophia bij het thuiskomen plots een gigantische groene trailer, vlak naast het muurtje. Het ding blokkeerde het hele uitzicht voor het gezin. “Het moment waarop je naar het huis rijdt, is het eerste wat je ziet die enorme trailer. Je ziet hem vanuit de slaapkamer, door de keukenramen en vanuit de voor- en achtertuin”, aldus Sophia.

View image on Twitter

De politie kon weinig doen tegen het duidelijke getreiter van de buren en probeerden te onderhandelen, maar dat draaide op niets uit. Eerder was hun buurman ook op met een vorklift op Sophia af komen rijden niet lang nadat de muur af was. “Ik wilde mijn werk, en geld, niet zomaar weggooien, dus ging op de muur staan. Mark reed recht op me af, plaatste de vork onder mij en hief mij en de muur van de grond. Ik begon te panikeren.”

Nadat ze alles hadden besproken met hun advocaat, besloot het koppel de muur te schenken aan hun buren, om van de problemen af te zijn. De trailer blijft echter wel gewoon staan. Sophia en haar man kregen te horen dat ze de trailer zouden verplaatsen als het paar hen de gerechtskosten terugbetaalde en zich zou excuseren. Sophia: “Ik kan het me niet veroorloven hun kosten te betalen en ik wil me niet excuseren, ik voelde me bang en geïntimideerd.”

Ondertussen meldt Daily Post dat de trailer toch verplaatst werd.

Bron: DAILY MAIL – DAILY POST

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.