Meteen naar de inhoud
Home » De chauffeur controleert zijn banden voor vertrek – hij handelt meteen als hij twee oogjes ziet

De chauffeur controleert zijn banden voor vertrek – hij handelt meteen als hij twee oogjes ziet

  • door

Er zijn een heleboel verschillende dieren en planten op aarde, vele waarvan we niet eens weten dat ze bestaan. Vele van ons zullen daarom misschien ook nog nooit het dier uit het volgende verhaal hebben gezien.

Een vrachtwagenchauffeur in Namibia was klaar om te vertrekken maar voordat hij vertrok checkte hij nog één keer de wielen en gelukkig maar! Hij zag een vreemd harig wezen naar hem kijken toen hij voorover boog om het wiel te inspecteren. Het was een jong aardvarken!

jordsvin8Zuri Orphanage

Een aardvarken is een zoogdier dat in de sub-Sahara van Afrika leeft. Hij heeft een erg kenmerkend uiterlijk. Zijn afkomst is nog niet helemaal duidelijk maar het dier stamt waarschijnlijk af van een tak primitieve hoefdieren.

De chauffeur keek of de moeder van het beest in de buurt was, maar zonder succes. Hij nam het dier onder zijn armen en rende terug naar het hoofdgebouw van zijn werkgever. Daar werd de plaatselijke dierenarts Erika de Jager gebeld. Zij is een stichter van het opvangcentrum “Zuri Orphanage”.

jordsvin5Zuri Orphanage

Het aardvarken kreeg de naam “E.T.” ,vernoemd naar het karakter uit de film van Steven Spielberg met dezelfde naam. Het aardvarken had nog geen haar en was pas twee maanden oud.

“Het was liefde op het eerste gezicht” vertelde de dierenarts.

Er was echter wel een probleem; Erika had nog nooit voor een aardvarken gezorgd. Dus het zou zelfs voor de competente dierenarts een uitdaging worden.

jordsvin6Zuri Orphanage

De medewerkers van het opvangcentrum moesten met eten experimenten voordat ze eindelijk een dieet vonden dat goed bij E.T. paste. Het was een 24-uurs baan om voor het beestje te zorgen: hij moest namelijk elke twee uur gevoed worden en regelmatig beweging krijgen.

Na een tijdje besloot Erika om E.T. kennis te laten maken met haar twee honden Spokie en Zarah. Eerst waren de honden verbaasd en konden ze niet met hun hoofd erbij wat voor hond E.T. nou was. Maar eventueel accepteerde ze E.T. als een van hen.

jordsvin4Zuri Orphanage

E.T. was natuurlijk nog jong dus hij spendeerde veel tijd slapend. En zijn favoriete plek? De hondenmand! Alle uren dat hij wakker was spendeerde hij met de honden.

“Ik denk niet dat E.T. doorhad dat hij een aardvarken is. Ik denk dat hij gewoon aannam dat hij een hond is” zegt Erika

jordsvin3Zuri Orphanage

Inmiddels leeft E.T. weer in het wild maar hij is Erika en de honden zeker niet vergeten! Hij komt dan ook vaak langs bij het opvangcentrum om gedag te zeggen of om even wat lekkers te halen. E.T. kan komen en gaan naar zijn eigen wil.

jordsvin1Zuri Orphanage

Erika heeft met succes het aardvarken weten op te voeden. Een paar maanden later heeft ze zelfs nog één gered. En net als E.T. houdt die er ook van om te slapen en te spelen met de honden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.