Meteen naar de inhoud
Home » Deze circusleeuwen werden op brutale wijze behandeld. Dit is hoe ze aan de hel ontsnapten.

Deze circusleeuwen werden op brutale wijze behandeld. Dit is hoe ze aan de hel ontsnapten.

  • door
NBC

In vele landen zijn circussen met tropische dieren al lang niet meer welkom. Circussen moeten zich regelmatig verplaatsen en kunnen dus onmogelijk goed zorgen voor grote dieren zoals olifanten en leeuwen. Deze nobele wezen worden in veel te kleine kooien getransporteerd en krijgen vaak geen geschikte voeding.

Maar er zijn nog plaatsen in de wereld waar deze praktijken gewoon doorgaan. De organisatie Charity Animal Defenders International (CADI) redde onlangs drie leeuwen in Lima, Peru.

De dieren werden gebruikt in een circus en kregen daarvoor de meest verschrikkelijke behandeling denkbaar. Het is haast niet te begrijpen dat mensen deze dieren zoveel leed kunnen aandoen.

De dieren werden geslagen, hun tanden en klauwen werden verwijderd en een van de drie was blind aan één oog. Uiteraard vond de organisatie de dieren compleet uitgehongerd. Het was duidelijk dat ze nooit uit de kooi mochten.

Ook in Colombia werden leeuwen in beslag genomen. De dieren werden, net als die van Peru, naar een veilig onderkomen in Zuid-Afrika overgebracht waar ze veel ruimte hebben en verzorgers die de dieren in goede gezondheid houden.

In Peru en Colombia zijn tropische circusdieren evengoed verboden, maar er bestaat zo goed als geen controle. Daarom kunnen circussen hun clandestiene activiteiten gewoon doorzetten. Zolang er publiek is, zien deze mensen geen reden om ermee te stoppen.

Gelukkig zorgen organisaties als het CADI ervoor dat deze wanpraktijken weldra tot het verleden behoren. Het wordt steeds moeilijker om niet opgemerkt te worden vermits meer en meer mensen begrijpen dat leeuwen niet in een circus thuishoren.

Laten we hopen dat dit soort dierenmisbruik binnenkort uitgeroeid kan worden en dat misbruikte dieren naar een passende omgeving worden gebracht.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!

Bron: miscuriosidades

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.