Meteen naar de inhoud
Home » Een citroen, zout en peper is alles wat je nodig hebt voor het oplossen van DEZE problemen!

Een citroen, zout en peper is alles wat je nodig hebt voor het oplossen van DEZE problemen!

  • door

citroenpeperzout

Peper, zout en citroen: een wondermiddel!

Peper, zout en citroen zorgt misschien voor een hele lekkere op smaak gebrachte salade, maar kan voor nog veel meer doeleinden gebruikt worden. De drie ingrediënten kunnen namelijk allemaal afzonderlijk en gezamenlijk verschillende kwaaltjes oplossen.

 

Citroensap wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt als zweetafdrijvend en urineafdrijvend middel, als gorgelmiddel, lotion en tonicum. Zout is onmisbaar voor het lichaam, net als water en zuurstof. Je lichaam heeft alleen wat aan zout als het opgenomen kan worden door je lichaam. Gewoon keukenzout is een chemische stof die slecht opgenomen wordt en daardoor het lichaam belast. Beter is het om hiervoor in de plaats himalayazout te eten. Ook zwarte peper is lange tijd een traditioneel medicijn geweest. Niet gek dus dat deze combinatie de volgende kwalen kan bestrijden.. Check de video en lees verder op pagina 2!

1. Keelpijn

Je kunt van je keelpijn afkomen door 1 eetlepel vers citroensap, een halve theelepel zwarte peper en een theelepel zout in een glas warm water te doen en hiermee te gorgelen.

2. Verwijder galstenen
De verharde afzettingen van spijsverteringssappen die zich in je galblaas bevinden worden ook wel galstenen genoemd. Deze galstenen kunnen heel erg veel pijn doen en kunnen je spijsvertering in de weg zitten. Doe drie delen olijfolie samen met 1 deel van een citroen en 1 deel zwarte peper in een glas en drink dit op. De galstenen kunnen hierdoor verplaatsen.

3. Aften

Wanneer je weerstand niet op en top is, kan het heel goed voorkomen dat je last hebt van aften in je mond. Om dit te genezen kun je een eetlepel Himalaya zout in een kopje warm water doen en dit door elkaar roeren. Wanneer je je mond drie keer per dag hiermee spoelt, zullen je aften gauw verdwijnen.

4. Gewichtsverlies

Wil je net even die kilo kwijt voordat de kerst begint? Dat kan met het volgende drankje: 1/4 theelepel gemalen zwarte peper, 2 eetlepels citroensap en een eetlepel honing in een glas water. Drink dit drankje iedere ochtend op lege maag en je zult zien dat je snel gewicht verliest!
5. Misselijkheid
Maagklachten kunnen verzacht worden met zwarte peper, terwijl de citroen de misselijkheid stopt. Meng daarom een eetlepel citroensap en een theelepel in een groot glas warm water en drink dit met kleine slokjes langzaam op.

6. Verkoudheid en griep

Citroen kan wonderen doen bij verkoudheid of een griepje. Doe het sap van een halve citroen en de schil in een grote mok met gekookt water. Laat tien minuten intrekken en verwijder de citroenschil uit de mok. Drink dit iedere dag totdat je je beter voelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.