Meteen naar de inhoud
Home » Daarom moet je vanaf nu altijd in de douche PLASSEN! Niet alleen het milieu zal je dankbaar zijn.

Daarom moet je vanaf nu altijd in de douche PLASSEN! Niet alleen het milieu zal je dankbaar zijn.

  • door

Doorgaans wordt alles wat met het toilet te maken heeft met schaamte behandeld en als “vies” afgedaan. Maar er zijn echter goede redenen om onze urine een beetje van dichterbij te bekijken. Want urine is niet alleen steriel en niet giftig, het heeft ook een aantal geweldige toepassingen. Urine bestaat hoofdzakelijk uit glucose, aminozuren en elektrolyten en is dus volkomen ongevaarlijk. Hieronder tonen we je waarvoor je urine kunt gebruiken – en waarom je rustig in de douche kan plassen.

1. Plassen in de douche

Als iemand toegeeft dat hij of zij in de douche plast, krijgt men hoogsten enkele komische blikken toegeworpen. Het is hygiënisch volkomen onschuldig, maar het bespaart ook een enorme hoeveelheid water. De pleitbezorgers hebben berekend dat elke Nederlander alleen al 15 liter water per dag verbruikt. Je wil dus niet weten hoeveel water dat in heel Nederland is. Om dus een toiletbezoek en zo water te besparen, doe je gewoon je behoefte onder de douche.

2. Ontsmetten van wonden

Dat heb je goed gehoord: met urine kan je wonden desinfecteren. Als je geen eerste-hulp-kit bij de hand hebt, kan je wonden met urine uitspoelen. Het reinigt niet alleen de wonden, maar verzacht ook nog eens de pijn.

3. Huidverzorging

Urine wordt ook aangewend bij de behandelingen van huidaandoeningen zoals eczema en psoriasis. De werkzame stof is hier vooral ureum, dat ook in tal van crèmes en zalven wordt gebruikt. Hier gebruik je ochtendurine en vooral de zogenaamde middelste straal: dit is de urine die pas na vijf seconden uit je lichaam stroomt. De concentratie van ureum is hier immers het hoogst.

4. Schimmelinfecties

Ook bij hardnekkige schimmelinfecties zoals teennagelschimmel kan je een compres met urine gebruiken. Het werkt het beste als je een compres met urine ’s nachts op de getroffen zone aanbrengt en laat rusten.

Wie had gedacht dat urine zo veelzijdig was? Vele toepassingen zijn al eeuwen bekend maar stilaan in de vergetelheid geraakt. We zouden misschien al kunnen beginnen met het plassen onder de douche in te voeren?

DEEL de heilzame effecten van urine met iedereen die je kent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.