Meteen naar de inhoud
Home » Ze dacht dat het de waterpokken waren. Maar wat vertellen de artsen haar? ZO TREURIG! Dit moet ook JIJ weten…

Ze dacht dat het de waterpokken waren. Maar wat vertellen de artsen haar? ZO TREURIG! Dit moet ook JIJ weten…

  • door

Een baby van 10 maanden oud staat helemaal onder de venijnige rode bobbels – zelfs op zijn ogen en op zijn tong. Oscar Langham heeft een zeldzame ziekte genaamd Langerhanscelhistiocytose (LCH) wat een ziekte is die op kanker lijkt.

Maar alsof Oscar nog niet genoeg problemen heeft, aanzien veel mensen dit voor waterpokken en blijven ze ver uit zijn buurt omdat ze denken dat het besmettelijk is.

“De toestand van de 10 maanden oude jongen is zo slecht geworden dat vreemden bang zijn om bij hem in de buurt te komen uit vrees dat ze zullen krijgen wat hij heeft.”

De ziekte werd bij Oscar vastgesteld toen hij nog net geen 4 maanden was. Door zijn ziekte ontwikkelt zijn lichaam teveel Langerhans cellen, wat witte bloedcellen zijn die de ziekte moeten bestrijden. Maar bij de baby veroorzaken ze tumoren en orgaanschade.

Hoewel de baby chemotherapie en een behandeling met steroïden onderging, blijven de bobbels. De artsen zijn ten einde raad en hebben geen idee hoe de ziekte zal evolueren.

De ouders van de jongen, de 20-jarige Daniel Langham en Steph Webster, 26, zijn wanhopig op zoek naar de oorzaak.

“Toen Oscar geboren werd, had hij een paar bobbeltjes op zijn lichaam” vertelt de mama van Oscar. “Aanvankelijk beseften we niet dat er iets aan de hand was, we dachten dat hij gewoon wat uitslag van de geboorte had – maar toen werden we er attent opgemaakt dat er mogelijkerwijze toch een probleem zou kunnen zijn.”

“Sindsdien zijn de bobbels alleen maar erger geworden.”

Hoewel de toestand van Oscar niet besmettelijk is, zijn mensen toch doodsbang.

“Mensen vragen altijd of hij de waterpokken heeft en ze staren hem vaak aan en wijzen naar hem op straat – mensen willen niet in zijn buurt komen omdat ze denken dat het besmettelijk is” vertelt de moeder.

“Met Kerstmis in het Trafford Centre in Manchester wilden ze hem verhinderen om de Kerstman te zien omdat ze dachten dat hij besmettelijk was. Pas toen ik uitlegde dat het niet de waterpokken waren en niet iets overdraagbaar werd hij toegelaten.”

“Het doet me soms pijn, maar als je je dit allemaal aantrekt, kan je na verloop van tijd je huis niet meer uit. Dus laten we het gewoon van ons afglijden.” DEEL het verhaal van Oscar om bewustwording over deze ziekte te verspreiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.