Meteen naar de inhoud
Home » Elke dag moet deze moeder haar keel schrapen. Wat ze doet voor haar kind, is een echte beproeving.

Elke dag moet deze moeder haar keel schrapen. Wat ze doet voor haar kind, is een echte beproeving.

  • door

Clotilde Jenoudet uit Lyon is de 33-jarige moeder van Baptiste. Deze jongen is drieënhalf jaar oud, heeft het syndroom van Down en moet op school door een verzorger bijgestaan worden. Maar als in september het schooljaar begint, is er niemand voor hem.

Elke dag probeert Cotilde naar de directie te bellen om te weten te komen waarom er geen verzorger op school is zoals haar beloofd werd. Ze belde een keer, twee keer. Dan nog eens de volgende dag en de dag daarna, maar er wordt geen gehoor gegeven aan haar oproepen. Elke dag moet ze de keel schrapen om te bellen, maar telkens tevergeefs. Het leek wel alsof ze tegen een muur praatte.

Ten einde raad wendt ze zich tot Facebook met een wanhopige oproep om steun voor haar zoon te zoeken. Ze deelt het ongenoegen en onbegrip waar vele ouders van kinderen met een beperking mee te maken krijgen.

Elke dag sinds 1 september heb ik gebeld naar de directie, mails en brieven gestuurd. Ik wachtte uren, dagen en weken … Ik kreeg geen steun en die steun is er vandaag ook nog niet.

Ik heb me altijd afgevraagd waarom mensen lange tirades op Facebook houden om over hun problemen te vertellen. Nu weet ik dus waarom …

 

Vandaag sta ik hier weer met trillende handen klaar om naar de school te bellen en moet echt mijn keel schrapen om die ene persoon weer te woord te staan en weeral eens uit te leggen dat mijn zoon hulp nodig heeft.

Dus in een vlaag van totale wanhoop doe ik hier een smeekbede om toch maar iets in beweging te krijgen in de hoop dat mijn woorden hier wel gehoord worden.

 En de kracht van de sociale media werkte! Haar bericht werd 90.000 keer gedeeld en er kwam zowaar verandering! Baptiste krijgt nu toch al twee keer per week extra verzorging en aandacht op school. Dat is nog niet voldoende maar een grote stap in de goede richting.

Cotilde is dolblij: Voordien was mijn zoon erg ongelukkig omdat hij aan zijn lot werd overgelaten in de klas. Hij zal zielig alleen in een hoekje te spelen en iedereen liet hem links liggen. De huidige professionele begeleiding op school heeft heel wat veranderd. Hij is nog nooit zo gelukkig geweest en maakt zelfs vriendjes op school nu!”

Jammer dat iets eerst op Facebook moet verschijnen vooraleer iemand geholpen wordt. Niettemin zijn we blij dat de kracht van de sociale media toch iets in beweging heeft gezet voor Clotilde.

DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.