Meteen naar de inhoud
Home » Dagelijks bezoekt hij het graf van zijn vrouw. Maar zijn zoon schrok zich rot toen hij ontdekte dat zijn vader nog een andere persoon bezocht!

Dagelijks bezoekt hij het graf van zijn vrouw. Maar zijn zoon schrok zich rot toen hij ontdekte dat zijn vader nog een andere persoon bezocht!

  • door

De dood is moeilijk om te verdragen, zeker als het gaat om een geliefde. Jake Reissig vecht nog met zijn rouw, maar het gras is dankzij hem letterlijk groener daar waar zijn vrouw nu ligt.

Jake en zijn vrouw waren 65 jaar getrouwd. Hij eerde haar tijdens het leven en nu in de dood. Compleet verwoest door haar overlijden heeft hij er de gewoonte van gemaakt om haar graf tweemaal per dag te bezoeken, haar bloemen te brengen en het gras rond haar grafsteen met water te besproeien. Haar plekje is zichtbaar groener dan de bruine plekken er rond.

Jake’s zoon Roger beschreef de dagelijkse routine van zijn vader in een hartverwarmende Facebookpost:

“Hij heeft een routine waarbij hij enkele rozen in de tuin knipt en ze naar het graf van mama gaat brengen, dan sluit hij een tuinslang aan en besproeit het gras tweemaal per dag. Met de recente droogte zie je echt al van ver dat de begraafplaats van mama er echt tussenuit springt.”

Op een dag toen Jake onderweg was naar de grafsteen van zijn overleden vrouw ontmoette hij een vrouw die stond te huilen boven het graf van een gesneuvelde soldaat. Hij vroeg of alles goed was en sloeg een praatje met haar. Roger schreef hierover:

“Papa ging naar de vrouw toe en praatte met haar. Hij ontdekte dat haar men een piloot was die tijdens een missie in 2010 werd neergeschoten. Nadat ze wat gekletst hadden en herinneringen hadden gedeeld, namen ze afscheid.”

Wat Jake vervolgens deed, verblufte Roger en velen met hem op het internet. Jake bleef het graf van zijn vrouw besproeien met water, maar verzorgde nu ook het graf van de gesneuvelde soldaat op dagelijkse basis.

Nu springen er twee plekjes uit met prachtig groen gras. Het is een blijk van diep respect voor de gesneuvelde soldaat en zijn vrouw, waarmee hij ondertussen al meer dan 10.000 likes oogstte.

Roger drukte zijn trots en liefde voor zijn vader zo uit:

“Zeer dankbaar voor de dienst van deze jongeman en trots op mijn vader wat hij doet om hem te eren. Ik hou van je paps!”

Wat een onbaatzuchtig gebaar! DEEL dit verhaal met iedereen die je kent om deze man de erkenning te geven die hij verdient!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.