Meteen naar de inhoud
Home » De dakloze vraagt de 24-jarige ’s nachts om geld. Wat hij haar 2 minuten later in plaats daarvan aanbiedt, maakt haar sprakeloos.

De dakloze vraagt de 24-jarige ’s nachts om geld. Wat hij haar 2 minuten later in plaats daarvan aanbiedt, maakt haar sprakeloos.

  • door

De 24-jarige studente Caroline Santana uit het Braziliaanse Sao Paulo wilde ’s avonds laat met de bus naar huis gaan. Maar als ze in haar handtas voelt, kan ze haar ticket niet vinden en ze merkt dat ze niet genoeg geld bij zich heeft om een nieuw ticket te kunnen kopen. Dan komt er een dakloze naar haar toe die haar om kleingeld vraagt. Ze legt hem uit dat hij even geduld zal moeten hebben omdat ze haar ticket verloren is. Zijn antwoord maakt haar helemaal sprakeloos:

“Hoeveel heb je nodig voor een ticket?” vraagt de man. “Ik heb hier vier Real (ongeveer vier euro), die geef ik je graag zodat je thuis geraakt.” Caroline is ontroerd, maar weigert. “Neem alsjeblieft het geld, ik kan je helpen. Ik kan je hier niet alleen laten rondlopen” dringt hij aan. Dan vindt Caroline in een klein hoekje van haar handtas toch nog haar ticket. Ze gaat richting bus, maar plotseling bedenkt ze zich en stapt terug naar de dakloze toe. “Mag ik een foto met je maken, zodat ik anderen over je warm hart kan vertellen?” De man stemt in, kamt zijn haren even en gaat met haar op de foto. “Schrijf erbij dat mijn naam Cesar is.”

De Facebookpost van Caroline werd ondertussen al meer dan 120.000 keer gedeeld. Ze schreef er nog bij: “Wat een prachtig gebaar van een man die zelf op anderen is aangewezen om te overleven en die alles wilde geven zodat ik niet te voet naar huis zou moeten lopen. Op basis van zijn uiterlijk wordt hij door velen veroordeeld, velen denken dat hij een dief is, maar hij heeft een groot hart! Dit verhaal heeft mij een les in bescheidenheid geleerd.”

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden op Facebook!

Foto’s: Heftig.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.