Man met Down sterft in ziekenhuis nadat hij 10 dagen lang niet gevoed werd.

In het Verenigd Koninkrijk wordt een onderzoek gevoerd naar het overlijden van een man met het syndroom van Down. Zijn familie maakte zich ernstig zorgen over de behandeling in het ziekenhuis waar hij verzorgd werd na een val.

De familie van Giuseppe Ulleri denkt dat hij 10 dagen lang geen eten kreeg in het Manchester Royal Infirmary. De man overleed aan pneumonie nadat hij geen voedsel meer kon verteren dat via een tube werd toegediend.

Omwille van zijn aandoening had de 61-jarige man moeite om te communiceren. Dat betekende dat hij niet voor zichzelf kon zorgen.

Giuseppe werd in februari 2016 in het ziekenhuis opgenomen na een val in het verzorgingstehuis waar hij verbleef. Op 9 maart 2016 werd er een voedingstube geïnstalleerd, maar die bleef echter maar een dag op zijn plaats zitten. De patiënt had het moeilijk om het te gebruiken en voelde zich er heel ongemakkelijk mee.

De lijkschouwer legde uit: “Joe had lange periodes in het ziekenhuis geen voeding, en voor een lange periode was de enige voeding die hij kreeg, de 24 uur waarin de tube wel nog goed zat.”

Lees verder op de volgende pagina: