Vrouw wordt internethit door foto’s van haar echtscheiding: “Het is oké om weer gelukkig te zijn”

Een voet die een fotokader – inclusief trouwfoto – kapot trapt en een brandende foto van de trouw: het is de manier van Marie Lollis om haar echtscheiding te verwerken. Dertien jaar was de Amerikaanse getrouwd met haar echtgenoot, en die periode wil ze nu achter zich laten met een opmerkelijke fotoshoot. “Ik wil tonen dat het oké is om weer gelukkig te zijn”, zegt ze.

Een punt zetten achter een huwelijk dat al 13 jaar duurde: ook voor Marie Lollis was het geen pretje. Maar eind maart was ze vooral heel blij, nadat de echtscheidingspapieren eindelijk door beide partijen ondertekend waren en de scheiding officieel was.

Het einde van administratieve rompslomp en voor Lollis het begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven. Dat wilde ze duidelijk maken door een opmerkelijke fotoshoot te houden met haar schoonzus. Ze staat op de beelden met kniehoge laarzen, een korte rok, een glas wijn met daarop ‘Eindelijk gescheiden, boy bye’ en een kamerbrede glimlach. Ze poseert ook met de echtscheidingspapieren en een bordje met daarop ‘I would wish you the best but you already had it’.

Op andere beelden is te zien hoe ze een trouwfoto in brand steekt en een fotokader met beelden van hun huwelijk kapot trapt. “Ik wilde op deze manier tonen dat sterke vrouwen echt verder kunnen met hun leven na zoiets”, zegt Marie (47) in Daily Mail. “Dat het oké is om weer gelukkig te zijn. Mijn favoriete foto is die waarop ik mijn hoofd achterover gooi en lach.”

De foto’s werden gedeeld op sociale media en gingen daar een eigen leven leiden, met vele tienduizenden retweets en likes. “Ik had niet verwacht dat de foto’s viraal zouden gaan. Volgens mij is iedereen geschokt en geamuseerd en dat iemand zoiets gedaan heeft. Na alles ben ik sterker dan voordien en gelukkig met mijn leven. Ik ben gezegend met een goede man, een goed gezin en goede vrienden.”

Bron: DAILY MAIL, NIEUWSBLAD