Meteen naar de inhoud
Home » Dief rooft auto leeg maar wordt gestopt door snelle en opmerkelijke actie van politieagent

Dief rooft auto leeg maar wordt gestopt door snelle en opmerkelijke actie van politieagent

  • door

Deze Londense dief dacht zijn slag te kunnen slaan toen hij een ongesloten auto vol spullen ontdekte. De man roofde de auto leeg, maar besefte niet dat hij werd gefilmd door een bewakingscamera. Toen de schurk per fiets wilde vluchten, waren agenten snel ter plaatse om hem in te rekenen en werd zijn vluchtpoging verijdelt door de deur van het politiebusje.

De 31-jarige Londenaar Jake Nedd dacht dat het zijn geluksdag was toen hij de ongesloten terreinwagen zag staan en hij begon aan een ijltempo de auto leeg te roven. Nedd laadde alle spullen op zijn fiets, maar had niet door dat zijn rooftocht live werd gefilmd door een beveiligingscamera. Toen de man de gestolen goederen wilde meenemen, arriveerde net een busje van de politie.

Lees verder onder de foto

Nedd ondernam nog een moedige poging om te vluchten en duwde zo hard mogelijk op de pedalen om te ontkomen aan de agenten in het busje. Zijn vluchtpoging was echter tevergeefs toen de agenten simpelweg naast de man gingen rijden en de deur van het busje opengooiden, waardoor Nedd ten val kwam en werd ingerekend.

Het bestuur van de Londense wijken Hammersmith en Fulham verklaarde dat de dader zo snel kon worden gevat dankzij het alerte team die de talloze beveiligingscamera’s in Londen in de gaten houdt.

Jake Nedd werd begin juni veroordeeld voor zijn misdrijf en zal de komende 28 weken achter de tralies doorbrengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.