Meteen naar de inhoud
Home » Dierenbeulen slaan op lugubere wijze toe: koe op weide geslacht

Dierenbeulen slaan op lugubere wijze toe: koe op weide geslacht

  • door

Voorlopig spoorloze dierenbeulen hebben zondag een koe geslacht in een weide op de Hooiberg in Tienen. Ze sneden het dier de keel over en gingen dan aan de haal met enkel de billen en de achterpoten. “Dit is gewoonweg te gek voor woorden”, zegen de eigenaars van het beest.

David Foriers en zijn partner Ilse Michiels houden ruim 250 koeien in weilanden van Tienen tot Zoutleeuw. Het was in een weide op zo’n 300 meter van hun boerderij in Hakendover dat de daders zondagochtend toesloegen.

“David hoorde de koeien rond 6.30 uur loeien en we gingen een kijkje nemen. We dachten eerst dat er misschien een koe aan het kalven was”, zegt Ilse. “De omheining was platgelegd en in de weide lag een van de 22 koeien, een driejarig dier van het Wit-Blauwe ras. De keel werd overgesneden en de billen en de achterpoten waren verdwenen. We waren met verstomming geslagen. De andere beesten waren weggelopen naar een aanpalende weide.”

Er restte het koppel niets anders dan de politie te verwittigen. “De agenten zochten wel naar sporen maar blijkbaar zijn de daders niet met de wagen tot in de weide gereden. Bandensporen waren er niet te zijn en ook andere tastbare bewijzen zijn er niet meteen gevonden. We hebben er het raden naar wie er achter de feiten zit”, aldus Ilse. De zaak wordt nu verder onderzocht door de politie van zone Tienen-Hoegaarden.

Of het koppel nu extra maatregelen gaat nemen. “Dat kunnen we onmogelijk. We kunnen niet al onze weiden in de gaten gaan houden. We kunnen enkel hopen dat het een alleenstaand feit is.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.