Meteen naar de inhoud
Home » De dierenvriend bevrijdt het paard uit zijn kettingen – de reactie van het paard is echt ongelofelijk!

De dierenvriend bevrijdt het paard uit zijn kettingen – de reactie van het paard is echt ongelofelijk!

  • door

Als je een paard in een open veld loslaat dan zal het vanzelf willen rennen. Zelfs als de twee voorpoten aan elkaar vastgeketend zitten, zal het paard proberen te rennen, zoals je in de onderstaande video kan zien.

Dit laatste wordt helaas veel gedaan in Roemenië. De twee voorpoten van een paard worden met een ketting aan elkaar vastgemaakt. Dit doen ze zodat het paard dan niet in staat is om weg te rennen. Alleen is het natuurlijk helemaal niet goed voor de paarden.

De paarden proberen namelijk alsnog vrijuit te rennen. In het proces snijden de kettingen dan in hun benen wat voor flinke wonden zorgt.

Een dierenarts genaamd Ovidiu Rosu, gelieerd aan de dierenorganisatie Four Paws,wist meteen wat hij moest doen toen een hij in Letea een paard zag dat hetzelfde lot was overkomen. Hij moest en zal het paard uit zijn lijden verlossen.

Als eerste moest hij het paard zien te kalmeren. Dat lukte gelukkig spoedig, maar toen zag hij de diepe sneeën in de benen van het paard. De kettingen hadden nog niet heel lang aan de benen van het paard vastgezeten. Dus met wat behandelingen zouden de wonden relatief snel helen.

Uiteindelijk werd het paard bevrijdt van zijn kettingen. In de onderstaande video zie je dat het paard erg dankbaar is en dat laat het dier blijken ook!

Geen enkel paard verdient het om zo vastgeketend te worden. Gelukkig is dit paard van dat verschrikkelijke lot gered en daar zijn we erg blij om! Deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook als je dat ook bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.