Meteen naar de inhoud
Home » Elke dinsdag gaat de man links uit eten met de dakloze vrouw. Maar als ze deze BOM laat vallen, gelooft hij zijn oren niet.

Elke dinsdag gaat de man links uit eten met de dakloze vrouw. Maar als ze deze BOM laat vallen, gelooft hij zijn oren niet.

  • door

Greg Smith uit de Amerikaanse stad Orlando spreekt elke dinsdag af met de dakloze Amy Joe om te middageten. Maar als ze op een dag deze bom laat vallen, moet hij het absoluut op Facebook delen:

Amy Joe. Elke dinsdag spraken we de laatste weken op deze straathoek af. Een week lang had ik haar hier dagelijks gezien en ze had me nooit om geld gevraagd … Ze zijn alleen maar: “Goedemorgen, meneer, een prettige dag. God zij met u!” en lachte. Ik draag altijd een hemd voor mijn werk en in deze wijk word ik daarom voortdurend om geld gevraagd … maar nooit door Amy Joe. Nu eten we elke dinsdagmiddag samen. Een halfuur tot 1 uur hoor ik hoe positief Amy Joe wel ingesteld is, hoewel ze werkelijk niets heeft. Vorige week liet Amy Joe dan echt een bom vallen. Ze kan niet lezen.

Amy Joe rookt niet, drinkt niet en neemt geen drugs. Ze heeft simpelweg niemand die haar leerde lezen. Ze vertelde me hoe moeilijk het is om werk te vinden als je niet kunt lezen. Ze begon met te vertellen dat ze al het geld dat ze kon verzamelen, gebruikte om in de bibliotheek boeken te lenen die haar zouden kunnen helpen om te leren lezen, in plaats van ETEN te kopen. Ik viel compleet achterover!!! Ik heb het geluk dat ik gezegend ben met wonderbaarlijke ouders en een familie die me in alles steunden wat ik wilde doen. Amy Joe heeft dat niet. Daarom gaan Amy Joe en ik niet alleen samen eten, maar leer ik haar ook lezen. Ik leen elke week een boek uit dat we dan samen op dinsdag lezen en de rest van de week oefent ze alleen verder.

Ik heb dit niet geplaatst om medelijden met Amy Joe op te wekken of mezelf te loven omdat ik iemand help die minder bevoorrecht is. Ik wilde dit delen om mensen ertoe te bewegen om andere personen te helpen. Er lopen daarbuiten veel mensen zoals Amy Joe rond, niet allemaal zijn ze hongerig of dakloos. Het kan iemand zijn uit je familie of uit je vriendinkring. Iemand helpen kan ook eenvoudig “hallo” zeggen zijn of glimlachen. Ik heb het geluk dat ik genoeg geld verdien dat ik Amy Joe kan helpen, en dat zal ik doen ook. Als ook jij ontroerd bent door dit relaas deel het dan. Zo niet, geen probleem, even goede vrienden. Maar je weet pas wat je voor iemand kunt doen als je het geprobeerd hebt. Wie is jouw Amy Joe?

Amy Joe is slechts een van de vele volwassenen die niet kunnen lezen. Maar nu is ze haar doel nabij – wat een opmerkelijk verhaal! DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.