Meteen naar de inhoud
Home » Discussie over naam van winkelketen: zo spreek je Primark écht uit

Discussie over naam van winkelketen: zo spreek je Primark écht uit

  • door

Hoe spreek je de naam van winkelketen ‘Primark’ uit? Op het internet is er een discussie rond uitgebarsten. Maar wie heeft er nu gelijk? Primark zelf zet de puntjes op de i.

“Is er iets meer irritant dan mensen die ‘Primark’ uitspreken als ‘priemark’?”, vroeg een Twittergebruiker zich begin vorige maand af. Ze kreeg meteen heel wat bijval. Blijkbaar wordt vooral in Schotland ‘priemark’ gezegd als het over de winkelketen gaat. Anderen zeggen dan weer dat de naam van de winkel moet uitgesproken worden als ‘praimark’.

De voorbije weken ging de discussie verder. “Priemark in plaats van praimark zeggen is in mijn ogen onaanvaardbaar”, zegt een Twittergebruiker. Of ook: “Mijn moeder zegt praimark in plaats van priemark…Ik denk dat ik geadopteerd ben.”

Intussen mengden ook voormalige medewerkers van de winkelketen zich in de discussie. Volgens hen wordt Primark uitgesproken als priemark.

Maar klopt dat ook wel? De winkelketen zelf kwam maandag met het verlossende antwoord. Al pakt Primark het, op z’n website, wel diplomatisch aan door niet te zeggen of het ene of het andere echt fout is, maar door te zeggen wat ze zelf graag gebruiken. En dat is de uitspraak… praimark.

Ook de meerderheid van de gebruikers van website Ladbible denkt er zo over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.